12 Ekim 2015 10:36

Karayılan: Katliamda ölenlerin vasiyeti gereği eylemsizlik sürecini bozmayacağız

Paylaş

10 Ekim'de Ankara'da gerçekleşen katliamın amacının eylemsizlik sürecini bozmak olduğuna işaret eden KCK yöneticisi Murat Karayılan, eylemsizlik sürecini bozmayacaklarını belirterek "Bu değerli ve güzel insanların kanlarını dökerek bizlere ulaştırdığı vasiyeti doğru okumak durumundayız. Biz onların vasiyetinin gereği olan eylemsizlik sürecini tereddüde düşmeden yürüterek onlara cevap olmak zorundayız" dedi.  

KCK yönetiminin 10 Ekim'de ilan ettiği eylemsizlik kararına ilişkin HPG gerillalarına konuşan Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Ankara'da gerçekleşen katliam, eylemsizlik kararı ve 1 Kasım seçimlerine ilişkin değerlendirmeler yaptı. ANF'de yayınlanan habere göre Karayılan, Ankara'da gerçekleşen katliamın eylemsizlik sürecini bozmaya yönelik olduğunu belirterek, yaşamını yitiren insanların vasiyeti gereği eylemsizlik kararını uygulayacaklarını belirtti.

‘10 EKİM UYGUN BİR TARİHTİ’

Ankara katliamının amaçlarına ve saldırıyı gerçekleştiren güçlere ilişkin değerlendirmeler yapan Karayılan, AKP ile devlet içindeki bir kesimin savaş konusunda uzlaştığını ve IŞİD ile birlikte hareket ettiklerini ifade ederek, “Şöyle veya böyle; AKP bu işin içinde” dedi. 1 Kasım seçimlerinin normal bir ortamda gerçekleşmesini sağlamak için, siyasi güçlerin, demokratik çevrelerin ve uluslararası güçlerin çağrılarına cevap vererek eylemsizlik kararının alındığını kaydeden Karayılan, “Özellikle çok değerli bir takım sendika ve STK'nin Ankara'da yapılmasını planladıkları Barış Mitingi'nin gerçekleştirileceği gün olan 10 Ekim'de böylesi tarihi bir adımın atılması, yani eylemsizlik sürecinin ilan edilmesi uygun görülmüştür" dedi. Ankara'daki katliamı topyekün savaş konsepti kapsamında barış ve kardeşliğe karşı yapılmış bir saldırı olarak niteleyen Karayılan, “Ankara'da gerçekleştirilen bu katliam, seçimlerden önce Adana ve Mersin'de, 5 Haziran günü Amed'de, 20 Temmuz günü Suruç'ta gerçekleşen bombalı saldırıların bir devamıdır" dedi.  

‘SÜRECİ BOZMAK İSTİYORLAR’

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın eylemsizlik tartışmalarıyla ilgili olarak sarf ettiği "Bizim karnımız bu şeylere tok" açıklamasına ilişkin de konuşan Karayılan, Ankara'daki katliamın amacının da eylemsizlik sürecini bozmak olduğunu belirtti. Eylemsizlik tutumunda ısrar edeceklerini ve bu süreci bozmayacaklarının deli getiren Karayılan, şunları söyledi: "Bu değerli ve güzel insanların kanlarını dökerek bizlere ulaştırdığı vasiyeti doğru okumak durumundayız. Biz onların vasiyetinin gereği olan eylemsizlik sürecini tereddüde düşmeden yürüterek onlara cevap olmak zorundayız. Bu anlamda eylemsizlik sürecini bozmayacağız. Bu tutum, onların anısını yaşatmak ve bu katliamın hesabını daha kapsamlı bir biçimde sorabilmek için gerekli olan bir tutumdur. Biz bu tutumda ısrar ederek, özgürlük, demokrasi ve halkların kardeşlik yürüyüşündeki kararlılığımızı güçlendirme temelinde bu katliamın hesabını sormayı esas alacağız."

Karayılan, eylemsizlik süreci boyunca gerillaya dönük operasyonlar ve halka dönük saldırılar olmadığı müddetçe herhangi bir eylem yapılmayacağını da ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanlığı greve katılan emekçileri fişliyor

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de sendikalar katliam saatinde bir araya geldiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...