12 Ekim 2015 10:35

Sağlık Bakanlığı greve katılan emekçileri fişliyor

Paylaş

Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'nde yaşanan katliamın ardından emek ve meslek örgütlerinin aldıkları grev kararı işyerlerinde yaşam bulurken, Sağlık Bakanlığı greve katılanları fişlemeye başladı. Aile sağlığı merkezi ve hastanelere gönderilen görevlilerin tek tek doktorların görev yerlerinde olup olmadıklarını denetleyip imza aldığı iddia edildi. Uygulama tepki topladı. TTB üyesi hekimler, patlama anında hemen yaralılara müdahale ederek facianın boyutlarının daha da büyümesine engel olmuşlardı.

Cumartesi günü Ankara'da yaşanan katliamın ardından DİSK, KESK, TMMOB ve TTB bugün ve yarın grev kararı almıştı. TTB, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Dev Sağlık-İş ortak bir açıklamayla vatandaşlara da iki gün boyunca acil durumlar dışında sağlık kurumlarına başvurmamaları yönünde çağrı yapmışlardı.

Sağlık örgütlerinin çağrısı Ankara'da büyük oranda yanıt buldu. Ertelenemeyecek ameliyat ve randevulu hastalar dışında hastanelere başvuru sayısı oldukça düşük kaldı.

Ancak Sağlık Bakanlığı'nın greve çıkan personeli tespit etmek için harekete geçtiği öğrenildi. İddiaya göre, aile sağlığı merkezlerinde çalışan hekimler Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışanlar görevliler tarafından denetlenirken, hastanelerde çalışan hekimler ise doğrudan bakanlık tarafından denetlendi. Tek tek doktorlardan imza alındı. Hekimler duruma tepki gösterdi. Tepki oluşturacağı gerekçesiyle Bakanlığın yerinde bulunmayanlar hakkında tutanak tutulmasını istemediği, sadece yerinde bulunan ve bulunmayanları tespitle yetindiği ifade edildi.

“Fişleme” girişimlerini sorduğumuz TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Özden Şener ise AKP Hükümeti'nin Sağlık Bakanlığı eliyle, sağlıkçıların aldığı tüm grev kararlarında bu fişlemeyi yaptığını söyledi. “Biz de arkadaşlarımızı serbest bırakıyoruz, kendi kararlarıyla katılıyorlar. Sonradan soruşturma açıldığında da TTB olarak hukuki destek veriyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Birleşik Kamu İş'ten greve destek

SONRAKİ HABER

Karayılan: Katliamda ölenlerin vasiyeti gereği eylemsizlik sürecini bozmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...