12 Ekim 2015 07:12

AKP gazeteleri tüm çirkinliğiyle bayilerde!

Paylaş

Gözde TÜZER
İstanbul

AKP’nin kontrolündeki Star, Yeni Şafak ve Akşam gazeteleri, Ankara Katliamı’yla ilgili onlarca üyesini yitiren HDP’yi hedef tahtasına oturturken, bazı haberlerde emekçilerin gerçekleştirdiği greve yönelik provokatif ifadeler kullanıldı.

Star gazetesi manşetinde “Dertleri terör değil” diyerek Demirtaş’ı oy tacirliğiyle suçladı, onlarca üyesini patlamada kaybeden sendikaların üretimden gelen güçlerini kullanma kararlarını ise “terörden nemalanmak” olarak niteledi.

Gazetenin barış mitingine yönelik saldırı ve karalamaları bununla sınırlı kalmadı. Patlamadan hemen önce Ruhi Su’nun “Ellerinde pankartlar” türküsü eşliğinde halay çeken gençlerin şifre verdiğini ve “Bu meydan kanlı meydan” dizeleri sırasında HDP ve PKK’nin bombayı patlattığını iddia etti. Star, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklenmeyi de ihmal etmedi. “Yüzsüz Demirtaş ağlayarak oy istedi” dedi. Star gazetesi ayrıca DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin Ankara katliamı için gerçekleştirdiği grevi “terör” olarak nitelendirdi. “Grev terörü” spotunu kullanan gazete, “dertleri barış değil” dedi.

SINIRLARI YOK

Yeni Şafak gazetesi de tıpkı Star gazetesi gibi Demirtaş ve HDP milletvekillerini hedef gösterdi.

“Katliam alanında gülüşmeler” başlığı atan gazete, patlamada onlarca üyesini kaybeden HDP milletvekilleri için “Ankara’yı kana bulayan korkunç saldırı sonrası olay yerine giderek karanfil bırakan HDP heyetinin neşeli tavırları dikkat çekti” diyerek Star gazetesinden geri kalmadı.

‘AKŞAM’ FAİLİ BULDU!

Akşam gazetesiyse patlamanın failini buldu.

“Talimat Esad’dan bomba PKK’dan” diyen gazete eylemin Suriye gizli servisi tarafından planlandığını, PKK’nin fedai timlerinin taşeronluk yaptığını iddia etti.

Patlamada hayatını kaybedenlerin anmasında konuşan Demitaş’ı ve HDP milletvekillerini hedef gösteren Akşam da “Kan üstünden oy istediler”, “Güle oynaya andılar” diye yazdı.

ÖNCEKİ HABER

Yıldıray Oğur’a sosyal medyada tepki

SONRAKİ HABER

Pendik Barış Bloku, katliama karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa