02 Nisan 2012 09:41

Çalışma bölge müdürlüğüne açık ihbar

Özkanlar Demir Çelik Fabrikası’nda çalışanların ücretlerinin bir kısmının banka hesabına yatırılması mesai ve diğer işçilik alacaklarının elden ödenmesi sorun oluşturmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir Bölge Müdürlüğünün teftişleri sonucu ücretlerin tümün&uum

Çalışma bölge müdürlüğüne açık ihbar
Paylaş
Özkanlar Demir Çelik İşçisi

Özkanlar Demir Çelik Fabrikası’nda çalışanların ücretlerinin bir kısmının banka hesabına yatırılması mesai ve diğer işçilik alacaklarının elden ödenmesi sorun oluşturmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir Bölge Müdürlüğünün teftişleri sonucu ücretlerin tümünün banka hesaplarına yatırılması sağlanmıştı. Özkanlar Demir Çelik Fabrikası 4857 sayılı İş Kanunu esaslarına göre alt işveren ilişkisi kurduğu taşeron firmalardan da sorumlu durumundadır. Fabrikada çalışan taşeron işçilerinin maaş ödemeleri elden yapılmakta, ücretler daha yüksek olmasına rağmen asgari ücret üzerinden gösterilmekte, ayrıca mesai uygulamaları alt işverenlerde dikkate alınmamaktadır. Yıl içerisinde, çalışanlar bir yılını doldurmadan girdi çıktı yapmakta, çalışan kişilerin telafisi mümkün olmayan hak kayıpları ile karşı karşıya kalmalarına sebep olmaktadırlar.
Bu konuların bir an önce düzeltilmesi ve geçmişe yönelik hakların alacaklı kişiye iade edilmesi gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak Çalışma Bakanlığının ihbar hattına isimsiz ihbarlar yapılmış olup bu konunun Çalışma Bölge Müdürlüğü tarafından ciddiyetle araştırılması gerekmektedir.

*İzmir

ÖNCEKİ HABER

Keçiören’de doğalgaz zehirlenmesi: 5 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Gürpınar’da 5 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...