12 Ekim 2015 01:31

Yönetenlerin yok ama emekçilerin vicdanı var

Paylaş

Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube Sekreteri Adil Taşatan ve Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı İzzet İldeş, Ankara’daki katliamın tanığı olan kamu emekçilerinden. Katliamın ardından işyerlerinde büyük bir infial oluştuğunu anlatan Taşatan ve İldeş, diğer sendikalara üye kamu emekçilerinin de kendilerine ulaşarak sendikaları karar almasa bile bugün ve yarın yapılacak greve katılacaklarını bildirdiklerini aktardı. 

Patlamaların yürüyüş sırasında 30 metre gerilerinde yaşandığını dile getiren Taşatan, “Paniği engellemeye çalıştık. Koridor açtık, insanları sakinleştirdik. Ambulanslar girsin diye alanı boşaltmaya çalıştık. O ana kadar görünmeyen polis iki taraftan TOMA’larla kitlenin içine girdi ve insanlar yaralılarına sahip çıkmaya çalışırken insanların üzerine gaz bombalarıyla saldırdı. Yerler kan gölüydü, bir o kadar da gaz kapsülleri vardı. Anlatılır gibi değil” diye konuştu. Grev kararı üzerine İstanbul’a geri döndüklerini dile getiren Taşatan, İstanbul’daki üyeleri arasında büyük bir öfke ve infial yaşandığını ifade etti. Taşatan şöyle devam etti: “300’ün üzerinde telefon aldım. Eğitim Bir Sen üyeleri Türk Eğitim Sen üyeleri katliamı kınadılar. Defalarca aradılar. Bu da işyerlerinde yapacağımız iş bırakma eylemine vicdanı olan tüm emekçilerin uyacağını gösteriyor. İşyerlerinde sabah gidip hem yasımızı hem grevimizi emekçilere iyi anlatacağız. Yönetenlerin vicdanı kalmamış ama emekçilerin vicdanı var.” Böymesi bir katliama karşı “Korkmuyoruz” diyerek işyerlerinde ve alanlarda tepkinin gösterilmesinin önemli olduğunu söyleyen Taşatan, “Kınıyoruz demek yetmez” diyerek başa Türk-İş olmak üzere tüm konfederasyonların iş bırakma eylemine destek vermeye çağırdı. 

Eğitim Sen 4 No’lu Şube Başkanı İzzet İldeş de patlamaların ardından ortaya çıkan görüntüyü “Cehennem gibi bir hal vardı. Üst üste yatan onlarca cesede tanık olduk” sözleriyle anlattı. Sendikalarına üye emekçilerin yanı sıra diğer sendikalara üye emekçilerin de arayarak “Muhakkak bir şeyler yapılmalı” dediğini söyleyen İldeş, şöyle devam etti: “Nihayetinde aynı zamanda vicdanlara da seslenen bir grev. Bu bakımdan yana arkadaşlarımız iş bırakmanın haklı olduğunu düşünüyor.” İldeş de diğer konfederasyonları eyleme katılmaya çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşyeri temsilcileri katliamı lanetledi: Barışın sesi işyerinden fabrikadan yükselecek

SONRAKİ HABER

Emekçiler barış istiyor saray ise savaş: Barışı sandığa taşıyacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa