11 Ekim 2015 16:57

İzmir’in ilçelerinde Ankara katliamı protesto edildi: Tek adam için çok katliam

Paylaş

İzmir’in pek çok ilçesindeki meydanlarda Ankara’da yaşanan katliama tepki gösterildi. Eylemlere katılanlar failleri bildiklerini, barışta ısrardan vazgeçmeyeceklerini vurguladı. 

Emek Partisi’nin çağrısı ile Bornova Küçükpark’ta toplanan kitle, “Diktatörler yenilecek halklar kazanacak”, “Her yer Ankara her yer direniş” sloganları ile Süvari Caddesinden Büyükpark’a yürüdü. 

Burada basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği İl Yöneticisi Yunus Alpergün, “Gün, faşist terör ve provokasyonlarla halk düşmanı iktidarlarını sürdürmek isteyenlere ‘dur’ demek için ülkenin dört bir tarafından mücadeleyi yükseltme, güçlerimizi birleştirme günüdür. Gün işçi sınıfı ve halklarımızın bu saldırı dalgasına karşı her fabrika ve iş yerini, her mahalleyi demokrasi ve barış için mücadele alanına çevirme günüdür” dedi.

Alpergün, “Geleceğimizi karartmaya çalışanlara karşı, ‘yılgınlık yok mücadeleye devam’ diyoruz. Tüm Türkiye gençliğini bu mücadelenin bir parçası olmaya çağırıyoruz” dedi.

Emek Partisi Buca İlçe Örgütü üyeleri de Belediye önünde eylem gerçekleştirdi. HDP İlçe Örgütü üyelerinin de katıldığı eylemde, “Faşizme Ölüm Halka Hürriyet”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” ve “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür” sloganları atıldı. Patlamada yaşamını yitirenlerin de fotoğraflarının taşındığı eylemde basın açıklamasını okuyan İlçe Yöneticisi Ceren Kocataş, katliamın sorumlusunun savaş hükümeti ve saray iktidarı olduğunu ifade etti. Kocataş "Tüm halkımızı geleceğine sahip çıkmaya, bütün imkânlarıyla bu faşist saldırı ve provokasyonlara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi. 

Balçova’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Balçova Demokrasi Platformu üyeleri, “Halklar barış, saray savaş istiyor”, “Barış şehitleri ölümsüzdür” sloganları attı. Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Ali Sefer, “Katiller, diktatörlük heveslileridir. Aylardır, akrep, TOMA, tank ve toplarla ülkeyi kan gölüne çevirenlerdir” dedi.

 

Narlıdere’de Demokrasi Platformu’nun çağrısı ile Demokrasi Meydanında toplanan kitle adına açıklamayı Emekli-Sen Üyesi Veli Karakurt yaptı. Karakurt, “Demokrasi güçleri bu kanlı cumartesiyi unutmayacak, unutturmayacak” dedi.

 

 

Emek Partisi Menemen İlçe Örgütü Uğur Mumcu mahallesinde yaptığı yürüyüşle Ankara'daki katliamı lanetleyerek mücadele çağrısı yaptı. Berkin Elvan mahallesinde toplanan halk "Katiller hesap verecek", "Katliamı yapanlar bu ülkeyi soyanlar" sloganları attı. Yürüyüş sonunda açıklama yapan Emek Partisi il yöneticisi Turan Kara yaşanan katliamın Diyarbakır, Suruç katliamlarin, Cizre ve Şemdinli'deki baskı ve yıldırma politikalarının devamı olduğunu, devlet politikası haline gelmiş olan şiddetin barış demokrasi ve adalet taleplerini bastıramayacağını mücadeleyi daha da büyüteceklerini söyledi. Katliamda ve iş barış özgürlük mücadelesinde  ölenler için saygı duruşu yapıldı. Yarın yapılacak boykot ve greve destek çağrısı yaptı.

 

(İzmir/EVRENSEL)      

 

ÖNCEKİ HABER

Metin Pesmen binlerle karşılandı: Pirsultanlar ölür binler gelir

SONRAKİ HABER

Sarıgül Tüylü Kağıthane’de toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...