11 Ekim 2015 13:37

Kocaeli'de katliam protestosu: Barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz

Paylaş

Cem GÜL
Kocaeli

Ankara’da sendikalar tarafından düzenlenen emek barış ve demokrasi mitinginde gerçekleşen katliamın ardından Türkiye’nin dört bir yanında “Savaşa inat, barış hemen şimdi” şiarı ile eylemler düzenlenip, hayatını yitiren yurttaşlara anma töreni düzenlediler. Kocaeli’de de Merkez Bankası önünde toplanan bini aşkın kitlenin yanı sıra HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, CHP Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, CHP Milletvekili Haydar Akar, CHP, HDP, EMEP, HTKP, ÖDP, Halkevleri gibi kitle örgütü, siyasi parti, sendika ve meslek örgütleri temsilcilerinin katılımıyla İnsan Hakları Parkı’nda bir araya geldi. 

Ankara’daki güvenlik güçlerinin zafiyetine dikkat çekmek isteyen kitle buradaki zafiyete tepki göstermek adına kendi güvenlik koridorlarını oluşturdular. ”Katil devlet hesap verecek” “Yaşasın halkların kardeşliği” ve “Hükümet istifa” sloganları atan kitle İnsan Hakları Parkı’na gelerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.     Basın açıklamasını KESK, DİSK, TMMOB ve TTB adına Yapı-Yol Sendikası dönem sözcüsü Ethem KARTAL okudu.

‘BARIŞI SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Kartal, katilleri tanıdıklarının vurgusunu yaparak, 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruç’taki patlamalardan tanıdıklarını ifade etti. Kartal; “Katiller, diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. Bütün vahşetinizebütün şiddetinize katliamlarınıza, rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

‘ROBOSKİ’ SİVAS’I, ÇORUM’U, MARAŞ’I YARATANLARDIR’

Basın açıklamasının ardından mikrofonu alan HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca; dün Ankara’da hayatını yitiren vatandaşların demokrasi şehidi olduğu vurgusunu yapan Konca; “Onların yürüdükleri yolda yürümeye devam edeceğiz. Katiller Gezi’de Gazi’de öldürenlerdir, katiller Roboski’ Sivas’ı, Çorum’u, Maraş’ı yaratanlardır. Katiller çıplak kadın bedenleri piyasaya sokanlardır. Katiller Şırnak’ta ölen bir kişiyi zırhlı aracın arkasından sürükleyenlerdir. Bunları biz tanıyoruz, bunları biliyoruz. Ve tek dertleri kan ve gözyaşı üstüne iktidar kurmaktadır. Türkiye’deki demokrasi hareketleri bu işi 1 Kasım’da dayanışarak sonlandıracaktır” şeklinde konuştu.

‘GÜVENLİĞİN OLMADIĞI YERDE ZAFİYETİ DE OLMAZ’

Ardından söz hakkı alan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan ise, güvenliğin olmadığı bir yerde güvenlik zafiyetinin de olmadığını belirterek; “Bugün terörün faillerini arayacağız diyorlar, ama biz biliyoruz ki bu terörün failleri kandan kim besleniyorsa onlardır” ifadelerini kullandı.

 

ÖNCEKİ HABER

Arap basını:Barış talebine karşı katliam

SONRAKİ HABER

Anne Işıktaş ‘Erdoğan’ın Başı sağ olmasın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...