11 Ekim 2015 11:59

KCK: Ankara'daki katliamın faili Erdoğan ve saray gladyosudur

Ankara’daki katliamla ilgili bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, tek sorumlunun AKP hükümeti olduğunu savunarak, 'AKP bu eylemi başka örgütlerin üzerine yükleyerek kurtulamaz. AKP, IŞİD ve benzeri zihniyet ve politikalarla ortaklık içinde' dedi.

Paylaş

Barış mitingine yapılan saldırı ile ilgili açıklama yapan KCK, katliamın faili Erdoğan ve onun saray gladyosudur dedi.

AKP’nin demokratik bir karaktere ve seçimle gelip seçimle gitme anlayışına sahip olmadığı belirtilen açıklamada, katliama AKP’nin iktidarda kalmak için düzenlendiği bir komplo olarak bakılması gerektiği kaydedildi.

Katliamın eylemsizlik kararının alındığı gün gerçekleşmiş olmasını oldukça ‘manidar’ olarak ifade edilen açıklama da  “Bu katliamın sorumlusu kesinlikle AKP hükümetidir. AKP zihniyeti, AKP’nin iç ve dış politikaları Türkiye’yi bu noktaya getirmiştir. AKP bu eylemi başka örgütlerin üzerine yükleyerek kurtulamaz. AKP, bu katliamı üzerine yüklemek istediği örgütlerle iç içe geçmiştir. AKP, IŞİD ve benzeri . zihniyet ve politikalarla ortaklık içinde olmuş; IŞİD, AKP; AKP, IŞİD haline gelmiştir. AKP, IŞİD gibi örgütlerin varlığı ortamında hedeflerine böyle yönelerek sindirmek istemektedir.denildi.

AKP hükümetinin İŞİD’i maske olarak kullanıp muhalif grupları sindirmek istediği ifade edilen açıklamada “Normal koşullarda yapılacak bir seçimi kaybettiğini, kaybedeceğini gördüğünden böyle bir yola başvurmuştur. Bu katliamların seçimle bağı görüldüğünde failin de kim olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır” denildi.

KCK açıklamasında “Bu katliam ve savaşı ortaya çıkaran zihniyet ve politikaları etkisizleştirmek ancak demokratik mücadeleyi yükseltmekle mümkün olur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Baluken: Bombayı barış istemeyenler patlattı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu çifti, katliamın yapıldığı alana karanfil bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...