11 Ekim 2015 11:30

14 üyesi yaşamını yitiren BTS: Barış talebini daha gür haykıracağız

Paylaş

Ankara'daki katliamda 14 üyesini kaybeden ve ağır yaralıları olan BTS Ankara’daki bekleyişini sürdürüyor.

BTS Adana Şube Yöneticisi Berrak Akar, Ankara’daki patlamada 14 üyelerini kaybettiklerini ve ağır yaralılarının olanların da olduğunu söyledi. Yaşanan katliamdan dolayı üzüntülü olduklarını, yaşamını kaybeden insanların tek dileğinin sadece ülkede barış ve kan akmaması olduğunu, bu talebin bile kanla, katliamla karşılandığını söyledi. Akar “KESK’in grev kararı, kaybedilen mücadele arkadaşlarımızın barış talebini daha güçlü şekilde dile getirecektir” dedi. “Artık bu ülkenin barışa ihtiyacı olduğu gün gibi ortadadır” diyen Akar, şöyle devam etti: “Bu iki günlük grevi bu şekilde değerlendireceğiz. Barış taleplerini daha gür sesle dile getireceğiz.”

BTS Mersin Baştemsilcisi Önder Alıcı da yaşananları “Sözün bittiği yer”diye ifade etti. Patlamanın insanlık dışı olduğunu belirten Alıcı, AKP’nin 400 vekil uğruna oynadığı türlü oyunların en kirlisinin oynandığını kaydetti. “Bunlar emekçi düşmanı, halk düşmanı” diyen Önder Alıcı, 7 Haziran’dan beri benzer senaryoların Cizre’de, Diyarbakır’da, Suruç’ta da tekrarlandığını, 400 milletvekili uğruna insanların katledildiğini söyledi.

Bu arada BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan’ın Ankara’da yaralandığı gelen bilgiler arasında. Özkan’ın ikinci bir operasyon geçirdikten sonra yoğun bakıma alındığı söylendi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Roma ve Lazio ultras, ortak boykot kararı aldı

SONRAKİ HABER

Patlamadan hemen önce 'Miting alanına vardık' fotoğrafı paylaşmıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...