11 Ekim 2015 11:30

Roma ve Lazio ultras, ortak boykot kararı aldı

Roma ve Lazio takımlarının kale arkası tribünlerinde yer alan lokomotif ultras grupları 8 Kasım 2015 tarihinde oynanacak derbi öncesine maçı boykot edeceklerini açıkladılar.

Paylaş

Ultras gruplarının ortak karar alarak açıkladıkları bu boykotun nedeni son günlerde alınan yeni güvenlik önlemleri.
 
Tribün Dergi'nin haberine göre İtalya'da alınan yeni güvenlik önlemleri sonrasında polis güçleri kale arkasına tribüne giriyor ve tribünü bölen bir yerleşimde yer alarak tribünde bulunabiliyordu. Taraftar grupları sezon başından bu yana bu uygulamaları maç başında ve maç sürerken protesto ediyordu. Gerek tribün boşaltmalar gerek maçtan önce stadyum dışındaki eylemlerle bu yeni uygulama birçok kez protesto edilmişti.
 
Bu haftasonu açıklanan bildiride Roma'nın iki takımının Curva'sında yer alan gruplar derbiye girmeyeceklerini ve kale arkası tribünlerin boş bırakılacağını açıkladı. Gruplar ayrıca kulüplerin de lokal emniyet güçlerinin bu yeni uygulamasına karşı resmi bir tavır sergilemesini talep etti. 
 
Roma Curvasud ''Asla bu yaptırımları ve uygulamaları kabul etmeyeceğiz. Ne bugün ne de yarın bunlara boyun eğmeyeceğiz. Kimse bizim kendimize ait tribünümüzde yaptığımız tezahürtlara oradaki tavrımıza müdahele edemez. Şimdi size kalmış (Kulübe hitaben), bu yapılanların suç ve trajik olduğunu, taraftarın tutkusuna karşı ne tavırda olduğunuzu göstermek için işte fırsat..." (SPOR SERVİSİ)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Roboskili anne: Ankara katliamı Erdoğan'ın ikinci Roboskisi

SONRAKİ HABER

14 üyesi yaşamını yitiren BTS: Barış talebini daha gür haykıracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...