02 Nisan 2012 08:30

Yenişehir Belediyesi Engelliler Meclisi kuracak

DİYARBAKIR’da Yenişehir Belediye Meclisi, engelli yurttaşların sorunlarını araştırmak amacıyla Engelliler Komisyonu kurulması kararı aldı. Meclisin nisan ayı olağan toplantısında Engelli Komisyonu kurularak, engelli yurttaşların sorunlarının araştırılmasına karar verildi. BDP’li Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Bora, engelli yurttaşların s

Yenişehir Belediyesi Engelliler Meclisi kuracak
Paylaş

DİYARBAKIR’da Yenişehir Belediye Meclisi, engelli yurttaşların sorunlarını araştırmak amacıyla Engelliler Komisyonu kurulması kararı aldı. Meclisin nisan ayı olağan toplantısında Engelli Komisyonu kurularak, engelli yurttaşların sorunlarının araştırılmasına karar verildi. BDP’li Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Bora, engelli yurttaşların sorunlarının araştırılması için Engelliler Komisyonunun kurulmasına yönelik Belediye Meclis Başkanlığına önerge verdi. Bora tarafından Meclis Başkanlığına sunulan önerge okunup, görüşüldükten sonra oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında takip eden Yerel Gündem21 Engelliler Meclisi üyeleri de kararı alkışlarla karşıladı.

Toplantıda konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, “Belediyemizin meclisi dezavantajlı kesimlere yönelik çalışmaları yapmaktadır. Daha önce de meclisimizin çatısı altında Kadın ve Eşitlik Komisyonu kurulmuştu. Şimdi de meclisimiz anlamlı ve yerinde bir karar ile Engelliler Komisyonu kurulmasını kararlaştırmıştır” dedi.

Önergenin sahibi BDP’li Meclis Üyesi Hüseyin Bora ise, Engelliler Komisyonunun kurulması ile engelli yurttaşların belediye meclisinin çalışmalarına dahil olacağını belirterek, Yerel Gündem21 Engelliler Meclisi başta olmak üzere Diyarbakır’daki tüm sivil toplum kurumlarıyla ortak çalışma içerisinde olacaklarını söyledi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa’da uçurumun kenarından dönüldü mü?

SONRAKİ HABER

Kışanak: Şırnak'ta demokrasi askıya alınmıştır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...