10 Ekim 2015 01:41

İşçiler birlik olup mücadele etmeli

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

1 Kasım seçimlerine giderken Antalya Muratpaşa Belediyesinde çalışan taşeron işçilere siyasi partilerin seçim bildirgeleri ile AKP’nin “Seçimleri kazanır isek asgari ücreti 1300 lira yapacağız” vaadini gerçekçi bulup bulmadıklarını sorduk. 7 Haziran seçimleri öncesi kaynak yok diyen AKP’nin 1300 lira asgari ücret vadetmesine tepki gösteren işçiler, insanca yaşamak için işçilerin birlik olması ve mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Bekir Aslan isimli işçi bekar olduğunu ve asgari ücretle geçinmenin zor olduğunu söyledi. Aslan “Fazla parada gözümüz yok, bizler insan gibi geçinebilmek istiyoruz. İnsanca yaşamak için bir ücret istiyoruz” dedi. Rıza Özalp da taşeron sorununa dikkat çekerek “Tüm partiler taşeronu kaldıracağız diyor, fakat hükümet hayır kaldıramazsın diyor. Ya arkadaş eskiden taşeron mu vardı, bu taşeron üstünden rant sağlamayı bıraksınlar da Allah için geçinebileceğimiz bir ücret versinler. Mutlaka bizim kadro almamız gerekiyor” dedi.
Ümit Yaşar Yalgin şunları söyledi: “Ben 13 yıllık AKP Hükümetinin hiç doğru bir şey söylediğini duymadım. Asgari ücreti 1300 lira yapacağım diyor. Muhalefet partileri asgari ücret rakamları verdiklerinde bunları gerçekçi bulmadığını ve kaynak olmadığını söylerken, şimdi kendisi bu rakamı nereden verecek? Sonra bu para gerçekçi ise şimdi versin. Ayrıca elinde olanak var taşeronu kaldırsın bizlere kadro versin” dedi.

“Bu hükümet sallıyor” diye söze başlayan Mehmet Bülbül, hükümet yetkililerini gelip aylık 1200-1300 liraya geçinmeye davet etti. Bülbül, “Bu paraya geçinebiliyorlarsa biz de geçinelim. Hastane, okul, kira, elektrik dediğin zaman yemeğe para kalmıyor” diye konuştu.

Bekir Aslan “İşçiler gerçekten çok zor durumda. Ben 4 çocukluyum 1500 lira ücret alıyorum ve geçinemiyorum. Taşeronda çalışıyoruz, güvencemiz yok. Haklarımızı almak için sendika gerekli, işçilerin birlik olması lazım ve mücadele edilmesi lazım” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Başbakana işçilerden yanıt: Bunlar mı taşeronu kaldıracak?

SONRAKİ HABER

İşçiler AKP’ye soruyor: 13 yıldır neredeydiniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...