09 Ekim 2015 10:01

Cumhuriyet: Balbay’ın gazetemizle ilişkisi askıya alınmıştır

Paylaş

Cumhuriyet gazetesi aktif siyaset yapan Köşe Yazarı Mustafa Balbay hakkında açıklama yaptı. Gazete, Mustafa Balbay ile ilgili “Bu gazetede bulunup da aynı zamanda siyasi partilerin yönetim kademelerinde görev almaya başlayan kişilerin gazete ile ilişkisi -karşılıklı anlayış çerçevesinde- askıya alınmıştır” açıklaması yaptı.

Cumhuriyet, aktif siyasete atıldıktan sonra da Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulundaki üyeliğinin devamı için girişimlerde bulunan ve “tasfiye edildiğini” öne süren Mustafa Balbay’la yollarını ayırdı. “Gazetecilik ile siyaseti ayırma” ilkesinin “Ergenekon davası sürecindeki mağduriyeti” dikkate alınarak Balbay için bir süre uygulanmadığını duyuran Cumhuriyet, “Mustafa Balbay’ın gazetemizle ilişkisi kesilmek zorunda kalınmıştır” açıklamasını yaptı.

CHP’den İzmir Milletvekili seçildikten sonra gazetede yazılarını sürdüren Balbay’ın Cumhuriyet hakkındaki sözlerinin “üzücü” olduğu vurgulanan açıklamada, “Cumhuriyet gazetesinin kendisine sağladığı sevgi, saygı, itibar, makam ve mümkün olan her türlü olanağı unutarak, içinde yetiştiği kuruma bu şekilde bir karşılık vermesini, ileride pişmanlık duyacağı bir anlık duygusal davranış olarak değerlendirmek isteriz” ifadesi kullanıldı.

Balbay operasyonu, gazetenin imtiyaz sahibi konumundaki Cumhuriyet Gazetesi Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Takvim’e ceza

SONRAKİ HABER

Kırşehir'de yakılan Gül Kitabevinin tutanakları: Alkollüydük, taşladık, dükkanı ateşe verdik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...