09 Ekim 2015 06:28

Abdullah Cömert davasında sanık polise dair tutuklama talebine ret

Paylaş

Abdullah Cömert davasının 5. duruşmasında, gaz fişeğinin atıldığı araçtaki ses kayıtları mahkemede okundu. Hakim küfürlü konuşmalar nedeniyle metni sansürledi. Cömert ailesinin avukatı Hatice Can, Bant çözümündeki sinkaflı küfürlerin  oradaki görevlilerin demokratik tepkilerini dile getiren kalabalığa karşı düşmanca bakışını ortaya koyduğunu, edilen küfürlerin “kasten öldürmeye” işaret ettiğini söyledi. Ancak Cömert ailesinin ve avukatlarının ses kayıtlarının ışığında sanığın tutuklanması yönündeki talepleri yine reddedildi. Cömert ailesi, “Bu ülkede ne kanun ne adalet” var diye tepki gösterdi. 

Hatay’daki Gezi Parkı eylemleri  sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili davaya devam edildi. Güvenlik gerekçesiyle Balıkesir’e alınan davanın 5. duruşması dün Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanık polis A.K. duruşmaya yine Mersin Adliyesi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert, babası Edip Cömert ve ağabeyi Adnan Cömert’in dışında duruşmayı Uluslararası Af Örgütü’nden Avukat Deniz Yıldız ve Andrea De Ruijter de izledi.

ARAÇTAKİ KONUŞMALAR DİNLENDİ

Duruşmanın başında talimatla alınan bazı tanık ifadeleri okundu. Tanıklardan Meryem Portakal’ın, “Abdullah Cömert’in gaz fişeğiyle vurulduğunu gördüm, ama atanları görmedim” dediği belirtildi. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Kemal Yılmaz, Jandarma Kriminal Laboratuvarı’ndan gelen ve gaz fişeğinin atıldığı araçtaki konuşmaların bir bölümünü okudu. Yılmaz, birçok küfrün olduğu iki sayfalık metni sansürlü okurken, CD’lerden birinin de çizik nedeniyle çözümlenemediğini açıkladı.

Cömert ailesinin avukatı Hatice Can da, “Jandarma Kriminal Laboratuvarı’ndan gelen ses kaydının çözümü dikkat çekicidir. Mahkeme başkanı bile küfürleri okuyamadı. Bant çözümündeki sinkaflı küfürler oradaki görevlilerin demokratik tepkilerini dile getiren kalabalığa karşı hasmane, düşmanca bakışını da gösteriyor. Bu küfürler olası kastı da aşıyor ve kasten öldürmeye işaret ediyor. Sanık polisin bu nedenle tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi. Abdullah Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert de araç içinde görev yaparken, sürekli küfreden polisler hakkında kamu davası açılmasını istedi. 
Beyanların ardından mahkeme, Cömert ailesinin sanığın tutuklanması talebini ve sanık vekilinin, akrep polis aracı içindeki konuşmaların A.K’ye ait olup olmadığının belirlenmesi yönündeki isteğini reddetti. Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan, gaz fişeği ve fişeğin atıldığı araçla ilgili raporun istenmesine, çizik ve kırıklar nedeniyle incelenemeyen CD’nin çoğaltılarak çözümü için Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderilmesine karar vererek duruşmayı 20 Kasım’a erteledi.

‘BİZİ HATAY’DAN SÜRÜKLEDİLER’

Duruşma sonrası açıklama yapan Avukat Tacettin Çolak, “Bugünkü duruşmada araç içindeki polislerin galiz küfürleri ortaya çıktı. Bunlar aslında devletin bir memuru değil, üzerlerine resmi elbise giydirilmiş ve karşısındakini de yok edilmesi gereken düşman olarak gören militanlardır. Göz göre göre Abdocan’ı katletmişlerdir. Kinle hareket eden polisin tutuklu yargılanması gerekir” dedi. Baba Edip Cömert de, “Polisin üzerindeki kan lekesini temizlenmelidir. Bu polis, adilce yargılanmalı ve ceza almalıdır” derken; anne Hatice Cömert ‘Ne kanun ne adalet var. Bizi Hatay’dan buraya sürüklediler. Hastayım, ayağım ağrıyor. Benim oğlum Balıkesir’de değil, Hatay’da öldü. Bu mahkeme neden Hatay’da yapılmıyor” diye sordu. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Partimizin bütün imkanlarını silahların susması yönünde kullandık

SONRAKİ HABER

Necati Doğru'ya Erdoğan'a hakaretten hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa