08 Ekim 2015 14:00

Halkevleri üyelerinden eski Bakan Elvan'a protesto

Paylaş

Mersin'de AKP 1'inci sıra milletvekili adayı eski bakan Lütfi Elvan, esnaf gezisi sırasında Halkevleri üyeleri tarafından protesto edildi. Polis protestocuları gözaltına almak isteyince arbede çıktı.

Kentin İstiklal Caddesi'nde eşi Zeliha Elvan ile birlikte esnaf ziyareti yapan Lütfü Elvan, bir tatlıcıda önlük giyerek tezgah başına geçip tatlı servis etti. Bu sırada Halkevleri üyesi Samet Uslu, "Benden küçük çocuklar her gün öldürülüyor. Bu kimin terörü? 400 vekil istemeye mi geldiniz? 'Vermezseniz sizi öldürmeye geldik' demeye mi geldiniz? Rahatça dolaşmanıza izin vermeyeceğiz" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine müdahale etmek isteyen korumaları karışmamaları yönünde uyaran Lütfi Elvan, "Biz bu güne kadar özgürlük ve demokrasi konusunda her türlü adımı attık. Sen halka baskı yapmaya çalışıyorsun. Siz demokrasiden yana değilsiniz. Siz terörden yanasınız. Çok teşekkür ederiz, lütfen ilerleyin. Bakın beni tehdit ediyor" dedi. 

Elvan'ın 'tehdit' kelimesi üzerine korumalar Halkevleri üyeleri Samet Uslu ile Ayşegül Başar'ı gözaltına almak istedi. Bir süre polise direnerek araca binmek istemeyen Halkevleri üyelerine çevredekiler de destek verince hareketli dakikalar başladı. Polis, Samet Uslu'yu araca bindirerek bölgeden uzaklaşınca Ayşegül Başar da arkadaşının serbest bırakılmasını isteyerek polise tepki gösterdi. Bunun üzerine Lütfi Elvan, gözaltına alınan Uslu’nun bırakılmasını isteyip, esnaf ziyaretine son verdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dilovası Adatepe'de çadırları sökülen direnişçiler şemsiye altında direnişe devam ediyor

SONRAKİ HABER

İsveç polisi göçmen dairesi önünde eylem yapan Filistinlilere saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa