08 Ekim 2015 13:16

Saldırıya uğradığı halde hakkında dava açılan Güven Boğa’ya destek

Paylaş

Adana'da DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası’nın çağırısı ile 17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili yapılan yürüyüşte polis saldırısıyla yaralanan Eğitim Sen Şube eski yöneticisi Güven Boğa hakkında açılan davanın ikinci duruşması görüldü. 

10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşma sonrası DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, “Yaptıkları hırsızlıklarla, yolsuzluklarla batağa saplananların aklandığı, teşhir edenlerin ise cezalandırılmaya çalışıldığı bir süreci birlikte yaşıyoruz” dedi. 

Yolsuzluk eyleminin ardından gördüğü kötü muameleden dolayı Güven Boğa’nın Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmamış olsaydı bu davanın açılmamış olacağını ifade eden Karagöz, İntikamcı duygularla, emek ve demokrasi güçlerini cezalandırmak için açılan bu tür davaları kınadıklarını ifade etti. 

ŞİDDETE TAKİPSİZLİK VERİLMİŞ, BOĞA’YA DAVA AÇILMIŞTI

26 Aralık 20013 günü 17-25 Aralık operasyonları ile gün yüzüne çıkan yolsuzluk ve rüşvet olaylarını protesto etmek isteyen vatandaşlar akşam saatlerinde İnönü Parkı’nda toplanmış, yürümek istediğinde polis saldırısıyla karşı karşıya kalmıştı. Biber gazı, TOMA ve plastik mermilerin kullanıldığı saldırıda çok sayıda kişi yaralanmıştı. Biber gazından ve darptan dolayı hastaneye kaldırılan, vücudunda morluklar oluşan Boğa, hastaneden ve adli tıptan almış olduğu rapor ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkeme polisler hakkında takipsizlik kararı verirken Boğa hakkında olaydan bir yıl sonra yasadışı gösteri yürüyüşü düzenleme, polise direnme iddiaları ile dava açıldı. Şiddet uygulayan polislerle ilgili açılan davaya yerel mahkemelerin takipsizlik kararı vermesinin ardından dava Anayasa mahkemesine taşınmış ve dava ile ilgili Anayasa mahkemesinin vereceği karar bekleniyor.  Anayasa mahkemesinden olumsuz bir karar çıkması durumunda bu dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşınacak. Bugün görülen duruşma eksiklerin tamamlanması için 25 Ocak 2016 tarihine ertelendi.(Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bağcılar Halk Eğitim Merkezi'nde sınava çağırıp AKP propagandası yaptılar

SONRAKİ HABER

Yurtdışında oy verme işlemi başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...