08 Ekim 2015 12:49

Adnan Özyalçıner: O benim herşeyimdi

Sennur Sezer'in eşi Adnan Özyalçıner: Sevgilim, sen benim her şeyimdin. Karım, sevgilim, annem, elim ayağımdın. Şimdi elim ayağım koptu.

Paylaş

Şair, Yazar Sennur Sezer, Evrensel gazetesi, Hayat Televizyonu, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Evrensel Basım Yayın tarafından, Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu'nun merkez binası önünde düzenlenen anma töreninin ardından kadınların omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. 
Törene, aralarında Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Eş Genel Başkanı Alper Taş, Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sibel Uzun, Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, HDP Milletvekili Levent Tüzel, Sanatçı Pınar Aydınlar, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi, aydın, gazetecinin yanı sıra Sezer’in dostları, okurları ve birlikte mücadele verdiği yoldaşları katıldı.

Sennur Sezer'i uğurladık


ÖZYALÇINER: HER ŞEYİMDİ

Törende konuşan Sennur Sezer'in eşi Adnan Özyalçıner şunları söyledi: “Sevgilim, sen benim her şeyimdin. Karım, sevgilim, annem, elim ayağımdın. Şimdi elim ayağım koptu. Sennur bir şairdi. Şiir yüklü, yaşam yüklü, sevgi ve ümit yüklü bir defter kaldı ondan geriye. İnsan hakları, kadın hakları, işçi hakları savunucusuydu. Savunucumuz gitti. Bize bıraktığı güneş rengi şiirleriyle o ölmeyecek. ‘Ağrımasa bilir miydim yüreğimin yerini’ derdi. Yüreğinin yerini bilen insanlardan biriydi. O hep bizimle kalacak.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kilis YURTKUR yurdunda yemek zammı protestosu

SONRAKİ HABER

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde afiş asan öğrencilere polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...