07 Ekim 2015 18:43

Barış yürüyüşünde gözaltına alınan genç tutuklandı

Paylaş

Barış yürüyüşüne yönelik polis saldırısında gözaltına alınıp bugün Savcılık tarafından 5’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne tutuklanma talebi ile sevk edilen 3 kişiden SYKP üyesi Halil İbrahim Biçer tutuklandı. Önceki gün DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağırısı ile Adana’da gerçekleştirilmek istenen barış yürüyüşüne polis orantısız bir şekilde müdahale etmişti.

Barış yürüyüşüne saldıran kolluk kuvvet hakkında herhangi bir işlem yapılmazken “ Barış” talebi ile barışçıl yürüyüş yapmak isteyen 3 genç ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma’ iddiaları ile hakim karşısına çıktı. Şüpheli avukatları anayasal haklarını kullanarak yürüyüşe katılan müvekkillerinin kaçma şüphesi olmaması, delillerin toplanmış olması nedeni ile şüphelilerin tutuklanmamasını istedi.

‘SORGULANMASI GEREKEN POLİSİN ORANTISIZ GÜÇ KULLANMASI’

Avukatlar savunmalarında kitlenin yolun bir şeridini açık bırakarak yürümek istediklerini, çevredeki vatandaşlara herhangi bir zarar vermediklerini belirterek olayların polisin orantısız müdahalesi sonucu çığırından çıktığını söylediler. Polisin orantısız güç kullandığının şüphelilerin doktor raporlarında da anlaşılacağını söyleyen avukatlar, burada asıl sorgulanması gerekenin polisin kullandığı orantısız güç olduğunu söyledi.   Ancak mahkeme toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefetten hakim karşısına çıkan Tufan Ahi ve Deniz Ünsal hakkında adli kontrol kararı verirken toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ve polise mukavemet iddiası ile hakim karşısına çıkan Halil İbrahim Biçer hakkında tutuklama kararı verdi.

TUTUKLAMA KARARINA İTİRAZ EDİLECEK

Biçer’in yargılanıp ceza aldığı takdirde dahi cezasının erteleneceğini ve tutuklanmanın cezalandırma değil tedbir amaçlı olması gerektiğini söyleyen şüpheli avukatları tutuklama kararına itiraz edecekler.

5 GÜN ÇALIŞAMAZ RAPORU ALDI

Aynı gün orantısız kullanılan biber gazından etkilenerek Adana Numune Hastanesine kaldırılan 5 kişiden Ahmet Pekyen’e 5 gün çalışamaz raporu verildi. Pekyen, polisler hakkında şikayetçi olacağını kaydetti.(Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da askeri aracın geçişi sırasında patlama

SONRAKİ HABER

‘Karikatüristler fikirlerini anlatmanın bir yolunu bulur’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...