01 Nisan 2012 15:50

Engelli adaylara YGS işkencesi

ÖSYM, başvuru belgesinde durumunu “engelli” olarak işaretleyen adayları bir okulda topladı. İstanbul Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu, bedensel engelli adayların sınava gireceği yer olarak belirlendi. Ancak okulun fiziki şartlarının uygun olmamasına adaylar ve veliler tepki gösterdi. Merdivenleri velilerin yardımıyla aşan tekerlekli sandalye

Engelli adaylara YGS işkencesi
Paylaş
Erdem Kaplan

Tekerlekli sandalye ile masalara yaklaşan adaylar, sandalyelerin yüksek gelmesi nedeniyle farklı çözümler aramaya başladı. Boyu normal masalara yetişmeyen adaylar, bilgisayar masalarında sınava girmek zorunda kaldı.

‘TAM BİR REZİLLİK’

Sınav maratonu bittikten sonra dışarı çıkmak isteyen adaylar yine çevredekilerden yardım istedi. Bir engelli aday, “10 yıl önce sınava girmiştim. O günden bu yana engelliler için değişen hiçbir şey yok. Engelli salonu olduğu için buraya verdiler, İstanbul’un bir ucundan geliyorum. Girişte rampa yok, merdiven var. Buraya gelen engelli aday sınavdan önce lavabo kullanmak isteyebilir, öyle bir lavabo yok. İçerde tekerlekli sandalye kullanan adayların kullanabileceği bir masa yok. Hiçbir şey düşünülmemiş ortada bir engelli salonu yok. Tam bir rezillik. Bunun adı terbiyesizliktir. Bunun adı umursamazlıktır. Bu sınava giren adayların kaderini etkileyen bir durum” şeklinde konuştu. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

İlk şiir kütüphanesi Nilüfer’de

SONRAKİ HABER

‘Onur’ davası temyize gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...