07 Ekim 2015 17:06

Bagok Dağı'ndaki 19 canlı kalkan için tutuklama kararı

Paylaş

Bagok Dağı'nda başlatılan operasyonu durdurmak ve ölümlerin önüne geçmek amacıyla bölgede canlı kalkan eylemi başlatan 19 kişinin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasına Nusaybin Savcılığı'nın itiraz etmesi üzerine tutuklama kararı çıkarıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan Bagok Dağı'nda çıkan bir çatışmanın ardından operasyonların durdurulması ve ölümlerin önüne geçmek amacıyla "Pakrewangeha Egît Suruç ve Ayten Tekin Şehitliği"nde canlı kalkan olan 1 Ekim'de "Örgüt üyesi olma" iddiasıyla gözaltına altına alınan 19 kişiden 4'ü serbest bırakılmıştı. Gözaltında tutulan 15 kişi ise çıkarıldıkları Nusaybin Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Nusaybin Cumhuriyet Başsavcısı'nın itirazı üzerine Mardin Sulh Ceza Hakimliği, aralarında HDP ve DBP Derik ilçe eşbaşkanları, yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 19 kişi hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan dayısının görüşüne giden ve canlı kalkan eylemi sırasında bölgede çobanlık yaparken grupla birlikte gözaltına alınan Rüstem Aslan, karar kapsamında gözaltına alındı. Mardin Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Aslan, burada alınan ifadesinin ardından "Örgüt üyesi olma" iddiası ile tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin Arena Haber sitesinin muhabiri gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

AP'deki oturumda Hollande ve Merkel’den Türkiye'ye yardım çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa