07 Ekim 2015 16:32

Rıdvan Turan: AKP’nin hedefinde HDP var

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetini işaret ederek “Kenan Evren’e, Tansu Çiller’e, Süleyman Demirel’e bile taş çıkaracaklarını gösterdiler” dedi.

HDP Adana Milletvekili adayları kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Şirin Park Otel’de gerçekleşen kahvaltıda adaylar basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Toplantıda konuşan HDP Adana Milletvekili ve 1 Kasım Adayı Rıdvan Turan çatışmalı sürecin HDP’yi zayıflatmaya yönelik olduğunu ifade etti. HDP çalışanlarının terör örgütü üyesi diye tutuklandığını ifade eden Turan, “Hükümet silahla bu sorunun çözülemeyeceğini biliyor.” şeklinde konuştu.

HDP’nin seçim çalışmasını yürüten çalışanlarının, meclislerinin hedef alındığını dile getiren Turan, Hükümetin hedefinin PKK değil, HDP olduğunu ifade etti.  “Savaş ve çatışma ile meselenin çözülmeyeceğini bildiği halde yüzlerce operasyon neden sürdürülüyor?  Diye soran Turan, kendilerinin yüzde 10 barajının altına itilmeye çalışıldığını belirterek “Yapamadınız, yine yapamayacaksınız” dedi. Mersin’de Milletvekili Adayı İkram Vuran’ın ve HDP çalışanlarının gözaltına alındığını dile getiren Turan,  bir çok ilde buna benzer gözaltı ve tutuklamalar olduğunu belirterek “Arkadaşlarımızın yerini dolduracağız. Ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.

'ÇÖZÜMDEN SAVAŞA GELDİK'

“Doksanlarda ne yaşadık, bugünlere nasıl geldik, demokrasi çıkışını nasıl gerçekleştireceğiz?” tartışmaları sürerken bir anda Recep Tayyip Erdoğan’ın müdahalesinin gündeme geldiğin ifade eden HDP Adana Milletvekili ve Adayı Meral Danış Beştaş, “Bir anda Recep Tayyip Erdoğan ’90’ları aşan bir politika ile Türkiye’nin yurttaşlarını tehdit ediyor. 7 Haziran’dan önce yapılan planın ilk adımı Suruç Katliamı ile atıldı. 33 gencimizi katletti. Sonrasında korkunç kan deryasına dönüşen Türkiye’ye geldik ve saldırılar devam ediyor” dedi.

'GÜVENDE HİSSETTİRMEME POLİTİKASI İZLENİYOR'

Yaratılan savaş ortamı ile AKP ve Erdoğan’ın ’90’larda ülkeyi yönetenlerden daha maharetli olduklarını gösterdiğini ifade eden Beştaş, “Kenan Evren’e, Tansu Çiller’e, Süleyman Demirel’e bile taş çıkaracaklarını gösterdiler” Eşi benzeri az rastlanır bir politika ile seçimlere gidiyoruz” dedi.  İzlenen politikanın vatandaşa kendini güvende hissettirmeme politikası olduğunu dile getiren Beştaş, böylece hükümetin “Siz bize mecbursunuz. Bizi tek başına iktidar yapmazsanız baskıya devam ederiz” dediğini dile getirdi. Seçim beyannamesine konulan başkanlık maddesine şaşırdığını dile getiren Beştaş, 7 Haziran’da halk başkanlık istemiyoruz dedi. Ancak emir zinciri ile isteksizce başkanlık sistemini bildirgeye koymuşlar” dedi. HDP’nin savaşı ve baskı politikalarını durduracak güç olduğunu dile getiren Beştaş, sabah saatlerinde Mersin’de yapılan siyasi soykırım operasyonlarında HDP Mersin Milletvekili Adayı İkram Vuran’ın gözaltına alınmasına da tepki gösterdi. (Adana/EVRENSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Barış Bloku'ndan 10 Ekim çağrısı: En acil talep barış

SONRAKİ HABER

Gazeteciler 10 Ekim’de Ankara’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa