07 Ekim 2015 14:13

Irkçı saldırı ‘toplumsal olay’mış!

Paylaş

Bursa’da işten çıkıp eve giderken önlerini kesen ırkçı grubun saldırısına uğrayan  A.Y ve F.Y isimli kardeşler, şikayet için gittikleri karakolda polislerin “Bu toplumsal bir olay. Hepsini tutuklayamayız” dediğini iddia etti.

Nilüfer ilçesine bağlı Ertuğrulkent Mahallesi’nde yaşayan Vanlı A.Y ve F.Y isimli kardeşler, 4 Ekim akşamı evlerine giderken ırkçı bir grup tarafından önleri kesildi. Araçlarından inen saldırganlar, “Nerelisiniz, Kürt müsünüz?” diye sorduktan sonra kardeşlere saldırdı.

Darbedilen kardeşler, bu saldırıdan sonra evlerine gitmek istedikleri sırada bu kez sayıları 30-40’ı bulan ırkçı grup tarafından tekrar saldırıya uğradı.

A.Y ve F.Y, saldırganların ellerinden kurtulmayı başardıklarını ancak ırkçı grubun evlerinin önüne kadar geldiğini ve “Biz sizi tanıyoruz, sizi burada yaşatmayacağız” diye tehdit ettiklerini anlattı. Olay yerine polisin gelmesi üzerine saldırganlarla birlikte gözaltına alındıklarını anlatan A.Y. ve F.Y, saldırganların ifadelerinin alınarak serbest bırakılması nedeniyle polise tepki gösterdiklerini ancak polisin “Bu toplumsal bir olay. Hepsini tutuklayamayız” yanıtıyla karşılaştıklarını dile getirdi. (Bursa/DİHA)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Ankara’daki gözaltıların altından hakaret dolu ihbar çıktı: İstek üzerine gözaltı

SONRAKİ HABER

Soma Kömür mahkeme kararını tanımadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...