07 Ekim 2015 13:59

Doğumda ihmal iddiası

Paylaş

Cüneyt DURAN

Muş Bulanık’ta doğum sancılarının artması üzerine hastaneye kaldırılan Leyla Güleç adlı kadına müdahale edilmediği, Güleç’in hastane tuvaletinde tek başına doğumu gerçekleştirdiği iddia edildi.

Muş’un Bulanık ilçesinde Leyla Güleç adlı kadın, geçtiğimiz cuma günü doğum sancılarının artması üzerine 100 yataklı devlet hastanesine kaldırıldı. Ancak tedavi altına alınmayan Güleç, kendi başına hastane tuvaletinde doğum yaptı. Hastanede o gün yaşananları anlatan Güleç’in kayınbiraderi Orhan Güleç, gece yarısı doğum sancısı tutan Güleç’i önce hastanenin acil servisine kaldırdıklarını, nöbetçi doktor tarafından “2 saat sonra doğum yapabilir” denilerek oradan da kadın doğum ünitesine götürdüklerini söyledi.

SERVİSLER ARASINDA GİDİP GELDİ

Ünitede ise hiçbir müdahalede bulunulmadan “Henüz doğuma 10 gün var, acilde nöbetçi doktora görünsün” denilerek Güleç’in tekrardan acil servise yönlendirildiğini belirten Orhan Güleç, Leyla Güleç’i defalarca tekerlekli sandalyeyle kadın doğum ünitesi ile acil servis arasında götürüp getirdiklerinin altını çizdi. Orhan Güleç, acil serviste fenalaşan Leyla Güleç’in tuvalete gittiğini ve burada kendi başına doğum yaptığını söyledi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Güleç, şunları söyledi: “Doğum yaptığı esnada bile hiçbir sağlık personeli tarafından müdahale edilmedi. Temizlik çalışanı personeller lavaboyu temizlemek üzere gelmişti. Doğumdan sonra yeğenimin sağlığından endişelendiğimiz için ilçe dışına götürmek istedik ancak hastane yetkililerinden talep ettiğimiz ambulans dahi verilmedi. Kendi imkanlarımızla bebeği ve annesini Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdük” dedi.

Güleç, kendilerine bu mağduriyeti yaşatanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite öğrencilerinin ilk durağı spotçular oldu

SONRAKİ HABER

Ankara’daki gözaltıların altından hakaret dolu ihbar çıktı: İstek üzerine gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...