07 Ekim 2015 13:55

Üniversite öğrencilerinin ilk durağı spotçular oldu

Paylaş

Kırıkkale Üniversitesinde yeni eğitim yılının başlaması az bir zaman kala öğrenciler, ucuz eşya bulabilecekleri spotçulara yöneldi.

Üniversitelerin açılmasıyla spot eşya satışlarında önemli artışlar olduğu gözlendi. Yurtta kalmayarak ev tutan öğrenciler, eşyalarını spotçulardan alıyor. Öğrenciler, çamaşır makinesini 200, buzdolabını 175, televizyonu 100, halıyı 50, oturma grubunu 300, elektrikli süpürgeyi 30, ütüyü 25 ve kanepeyi 100 TL’den alabiliyor.

Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi Kırıkkale’de de öğrenciler, tuttukları evleri döşemek için uygun fiyattan satış yapan spotçulara yöneldi. İkinci el eşya satan esnaf ise satışların hareketlendiğini ifade ediyor. Spot eşya satan Ali Birinci, öğrencilerin ikinci el eşyaları alarak 7-8 bin TL ödemeden kurtulduğunu belirtiyor. Birinci, “Yaz sezonunda duran işlerimiz okul döneminde hareketleniyor. Ancak işlerin çok istediğimiz kadar iyi olduğunu söyleyemeyiz” diyor.

Öğrencilere fiyatların daha altında satış yaptıklarını açıklayan başka bir spot satıcısı Kamil Demirdöven de “Kırıkkale’ye Türkiye’nin değişik illerinden öğrenciler geliyor. Zaman zaman aldığımız fiyatların altında satışlar yapıyoruz” dedi.

Kırıkkale Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrencilerinden Samet Sarı ve Mert Demir, arkadaşlarıyla birlikte ev kiraladıklarını söyledi. Kira fiyatlarının yüksek olduğunu kaydeden Sarı ve Demir, “Üniversite öğrenimimiz süresince kalacağımız evi döşemek için mecburen ikince el eşya satan mağazalara gidiyoruz” ifadelerini kullandı. (Kırıkkale/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

AGİT heyeti Diyarbakır'a geldi

SONRAKİ HABER

Doğumda ihmal iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...