07 Ekim 2015 13:25

AGİT heyeti Diyarbakır'a geldi

Paylaş

Seçim sürecini gözlemlemek üzere Diyarbakır'a gelen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Seçim Gözlem Heyeti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile görüştü.

1 Kasım 2015'de yapılacak seçim sürecini gözlemlemek ve bunu raporlaştırmak üzere AGİT Seçim Gözlem Heyeti, Diyarbakır'a geldi. Polyna Lemoz, Wayne Pilgrim, Ayhan Güler, Paaavo Juhani Pitkaenen ve Mats Melis'ten oluşan heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile görüştü.

Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan görüşmede AGİT Seçim Heyeti Başkan Yardımcısı Polyna Lemoz, 10 ülkeden gelen 11 uzmanın oluşturduğu çekirdek ekiple Ankara'da görev yapacaklarını, 18 kişiden oluşan uzun dönemli gözlemci ekibin ise ikişerli gruplar halinde Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapmaya başlayacaklarını söyledi.

İlk olarak seçimlerden önce gözlemlerini bir raporla kamuoyuyla paylaşacaklarını ve bu bilgilere internet üzerinden de ulaşılabileceğini dile getiren Lemoz, seçimlerden bir gün sonra da heyetin değerlendirmelerinin yer aldığı nihai raporun paylaşılacağını aktardı.

'HEYET SEÇİMLERDE ZOR BİR ALANDA ÇALIŞACAK'

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise sonrasında 5 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan'da yaşananları anlatıp, duydukları kaygıları paylaştı.

Eşbaşkanı Fırat Anlı da sıkıntılı bir dönemden geçildiğini kaydetti. En temel hak olan yaşam hakkının bile ihlal edildiği bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Anlı, "Heyet seçimlerde zor bir alanda çalışacak. Ama şöyle bir avantajı da var. Sivil toplum kuruluşları, sendikalar, insan hakları kuruluşları ve kadın örgütlerinin çok güçlü olduğu bir coğrafya burası" dedi.

7 Haziran'da son derece temiz bir seçim yapıldığını vurgulayan Anlı, seçim sonuçlarının birileri tarafından beğenilmediğini ve tekrarlanmak zorunda kalındığını sözlerine ekledi.

Yapılan sohbetin ardından heyet, eşbaşkanlar ile vedalaşıp belediyeden ayrıldı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Yüksedağ: Milyonları yok edecek silah icat edilmedi

SONRAKİ HABER

Üniversite öğrencilerinin ilk durağı spotçular oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...