07 Ekim 2015 13:20

Yüksedağ: Milyonları yok edecek silah icat edilmedi

Paylaş

Van'da seçim çalışmaları kapsamında partisinin düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran'da direne direne dişleri ile kazandıklarını ve 1 Kasım'da yine kazanacaklarını belirterek, halkın kendini de kentini de yönetebilecek güce sahip olduğunu söyledi. Bir kenti ve milyonları yok edecek silahın icat edilmediğini kaydeden Yüksekdağ, "Birbirimizin yaralarını saracağız. Bu yaralarla yürümeyi kazanmayı, inşa etmeyi başaracağız. Bu büyük acılar içerinde büyük başarıyı kazanıp şehitlerimize armağan edeceğiz. Hain tuzak kuranların oyunlarına gelmeden her yerde sözümüzü gücümüzü büyüteceğiz" dedi.

HDP tarafından seçim çalışmalarının startının verildiği kentlerden biri olan Van'da çalışmalar kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla merkez İpekyolu ilçesinde bulunan 2 Nisan Kavşağı'nda miting düzenlendi. Mitinge, HDP, DBP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Kadınların yoğun katılım gösterdiği mitingde sık sık "Katil AKP" sloganı atıldı. Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, AKP'nin 7 Haziran'da halkların iradesine saygı göstermediğini ifade ederek, Van halkının bu kez ise AKP'yi baraj altında bırakarak iyi bir ders vereceğini söyledi.

'İLK KURŞUNU SIKTIKLARI GÜN YENİLDİLER'

Ardından konuşan Yüksekdağ ise, 7 Haziran seçimlerinde yeni bir yaşamı inşa etmek için elde ettikleri başarıyı AKP'nin hazmedemediğini belirterek, "Zalimin zulmü varsa mazlumun direnişi var. Gücümüzü daha da büyüteceğiz. Ölümle yapılmak istenen 1 Kasım seçimini savaşla yürütmek isteyenlere barışla inat edeceğiz. Bizim için kazanmaktan başka bir seçenek yoktur. Onlar ilk kurşunu sıktıkları gün yenildiler. Halkımızın çözüm masasını devirdiklerinde yenildiler. 1 Kasım'da yeni bir tarih yazılacak, diktatörlüğün tarihi değil. Bu başarıyı hazmedemeyenler bu halkı önü alınamayan kaosa sürüklediler. Sadece kaosla ve siyasi krizle yetinmediler, çok büyük bir savaşı fitillediler. Ölümle katlederek asla ve asla kazanamayacaksınız. Bu başarıyı helal yolla kazandık, bizlere helaldir. Siz o sarayları haram parayla yaptınız. Bu yüzden kaybetmeye mahkumsunuz. Onların seçim çalışmaları nafiledir. Bu seçimi demokrasinin, öz gücün temsilcisi olanlar kazanacak" dedi.

'BU HALK KENDİNİ DE KENTİNİ DE YÖNETEBİLME GÜCÜNE SAHİPTİR'

Halkların AKP'yi 7 Haziran'da tek başına iktidar yapmayarak ders verdiğini kaydeden Yüksekdağ, 1 Kasım seçimlerinde ise demokrasinin kazanacağını söyledi. Direne direne dişleri ile kazandıklarını ve 1 Kasım'da yine kazanacaklarını dile getiren Yüksekdağ, şunları aktardı: "Bu başarıları kimse önümüze getirmedi. Direne direne dişimizle, tırnağımızla kazandık ve yine kazanacağız. Bu başarıyı yine direnenler yazacak. Hakları inkar edenlere karşı yine direnenler kazanacak. 1 Kasım seçim sandıklarında yok sayılmalara rağmen halkımızın iradesini yine ortaya çıkaracağız. Yönetenlerin kendilerini yönetebileceklerine inanıyoruz. AKP ve diktatör savunucularını sandıklara gömerek gücünü göstermedi mi? İşte halkların bu gücünden korkuyorlar. Bütün yaşam alanlarında yapacağımız seçim ya diktatörlere biat boyun eğilecek ya da demokrasi kazanacaktır. Bu ülkede diktatörlere karşı halkın güç olduğunu kanıtlayacağız. Halkımızın kulaklarını bomba sesleriyle sağır etmeye çalışıyor. Gerçeklerin sesini susturamayacaklar. Toplumdan uzaklaştıramayacaklar. Halkımızın mücadelesini sahipleniyoruz. Bu halk kendini de kentini de yönetebilme gücüne sahiptir."

'KENTLERİ VE MİLYONLARI YOK EDECEK SİLAH İCAT EDİLMEMİŞTİR'

Her zulmün karışsında duracaklarını ifade eden Yüksekdağ, bir kenti, milyonları yok edecek silahın icat edilmediğini söyledi. Yüksekdağ, yas tutarak yollarına devam ettiklerini kaydeden Yüksekdağ, "Zalimler savaş sultanları bu halk yaralarıyla da kazanmayı çok iyi bilir. Birbirimizin yaralarını saracağız. Bu yaralarla yürümeyi kazanmayı, inşa etmeyi başaracağız. Verdiğimiz insanlık sözünü tutacağız. Demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenlere verdiğimiz sözü bu zalimlere karşı kazanarak kazanacağız. Sözümüz ve sorumluluğuz daha büyük. Acımız daha büyük. Bu büyük acılar içerinde büyük başarıyı kazanıp şehitlerimize armağan edeceğiz. Hain tuzak kuranların oyunlarına gelmeden her yerde sözümüzü gücümüzü büyüteceğiz" şeklinde konuştu. (DİHA)  

 

 

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Hakan'a saldırıda serbest bırakılanlar için savcının yaptığı itiraza ret

SONRAKİ HABER

AGİT heyeti Diyarbakır'a geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...