07 Ekim 2015 01:31

İşimiz ve onurumuz için davamıza çağrımızdır!

Paylaş

Arçelik LG direnişçi işçileri

Bizler, Arçelik LG direnişçi işçileri olarak, metal işkolunda Bursa, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul’da onlarca fabrikada, on binlerce işçinin patron yanlısı sarı sendika Türk Metal’den istifa sürecine katıldık.

Anayasal hakkımızı kullandık ve hiçbir hakkımızı korumayan, sınıf çıkarlarımızı temsil etmeyen, on yıllardır patronlarla kol kola gezmek dışında bir marifeti olmayan, Türk Metal’i fabrikamızdan kapı dışarı ettik.
Kendi sözcülerimizi seçtik ve fabrika yönetimiyle görüştük, taleplerimizi ilettik ve sarı sendikayı fabrikada istemediğimizi söyledik. İlk etapta sessiz kalan fabrika yönetimi sonrasında, sendikadan istifa eden işçilere karşı çeşitli baskı ve mobbing uygulamalarına başladı.

4 gün boyunca fabrikada, Arçelik LG yönetimini baskıya ve mobbinge son vermeye çağırdık ve haklı taleplerimizin arkasında durduk. Tüm bu çağrımıza rağmen yönetim yanlış yapmakta diretti, çevik kuvvet polisini fabrikaya sokarak haklı taleplerimizi bastırmaya çalıştı. 173 işçi arkadaşımızı zor yoluyla işten çıkardı.

Arçelik patronu Koç Holding 5 Temmuz Pazar günü polis zoruyla bizleri işten atarak sarı sendikaya arka çıkmıştır. Koç Holding bu tutumuyla işçileri çalışma koşullarını önemsemiyor olduğunu göstermiştir. Demek ki yıllardır kol kola iş yürüttüğü Türk Metal’in işçiler tarafından kapı dışarı edilmesi sarı sendikacılar kadar Koç’a da dokunmuştur ki 173 işçinin tazminat hakkını bile vermeksizin işten çıkartılmasını onaylamıştır.

Biz işçiler Arçelik LG’nin bu kararına karşı mücadeleye devam ediyoruz. Gebze Organize Sanayi Bölgesi içindeki fabrikanın önünde direniş çadırımızda 3 ayı aşkın bir süredir direniyoruz.

Ekmek, hak ve onur davamıza destek olun! İşimiz ve haklarımız için Arçelik LG patronlarına işe iade davası açtık. İşçi kardeşlerimizi ve bütün duyarlı insanları ekmek, hak ve onur mücadelemizde davamıza destek olmaya çağırıyoruz!

7-8 Ekim Çarşamba-Perşembe 2015, saat: 09.00’da Gebze Adliyesi önünde buluşuyoruz!

ÖNCEKİ HABER

Parasız, bilimsel, demokratik ana dilde eğitim için...

SONRAKİ HABER

TİB 16 milyon TL'yi nereye harcadığını belgeyemiyor: Keyfi dinlediler hukuksuz gizlediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...