07 Ekim 2015 00:52

Öğrencilere 600 TL’lik kitap dayatması

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde hazırlık öğrencilerine zorunlu tutulan İngilizce ders kitabının fiyatı 600 TL. Öğrenciler çok az kişiye verilen kitap burslarına başvururken, aileler ise ev kirası kadar kitabı nasıl alacaklarını düşünüyorlar.

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrenciler ve ailelerinin de kitap alışverişleri başladı. Ancak oldukça pahalı olan ders kitapları bazı üniversitelerde öğrencilerin bir aylık geçim parasına denk geliyor. Ankara’da bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesini yeni kazanan öğrenciler, kendilerinden istenen kitabın 600 TL olduğunu öğrenince şok oldular. İnternet üzerinden yapılması gereken ödevler nedeniyle içerisinde şifre bulunan bu kitaplar, öğrencilere zorunlu tutuluyor. Geçtiğimiz yıl 450 TL olduğu belirtilen kitapların nasıl alınacağı sorusu da şimdiden aileleri kara kara düşündürmeye başladı.

ASGARİ ÜCRETLİ NASIL VERECEK?

Gazetemize konuşarak tepkisini dile getiren Hazırlık Öğrencisi Aylin Gültekin, “Bu kitapları zorla almayı dayatıyorlar. Eğitmenler kitapların orijinal alınması taraftarı ama aileleri, öğrencileri düşünen yok ne yazık ki. Kitap bursu var fakat başvuran oldukça fazla ve kaç öğrenciye yardım edilecek orası da meçhul. 600 TL asgari ücretle ya da memur maaşıyla geçinen bir aile için oldukça fazla. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi devlet üniversitesi olmasına rağmen kitapları bu fiyatta. Ailelerimiz de, biz de sıkıntı çekiyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Şehir hastanesi için ağaç kıyımı

SONRAKİ HABER

Cahide Sonku’yu canlandıran Nilüfer Açıkalın: Hayatlarını yıkıp dökenlere saygılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...