07 Ekim 2015 00:51

Şehir hastanesi için ağaç kıyımı

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Büyük bölümü ağaçlandırma sahası olan Bayraklı Şehir Hastanesinin inşaatı için çalışma başlatan yüklenici firma, yüzlerce çam fidanının yer aldığı bölgede adeta ağaç kıyımı başlattı.

İzmir’de yapılması planlanan ve temeli geçtiğimiz yılki yerel seçimlerin hemen öncesinde Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı törenle atılan Bayraklı Şehir Hastanesinde yeni bir skandal ortaya çıktı. 12 Mart 2014’te temeli atılmasına karşın, bir yılı aşkın süredir çivi dahi çakılmayan ve 1 Kasım seçimleri öncesinde hızlandırılan proje bu sefer de ortaya çıkan ağaç kıyımı manzaraları ile gündeme geldi.

‘DEV PROJE’DE AĞAÇ KATLİAMI

Bakanlığın 2012 yılında ihalesini gerçekleştirdiği ve toplam 36 ayda tamamlanacağı sözünü verdiği dev sağlık kampüsü projesinde ilk kazma neredeyse 19 ay sonra vuruldu. Bakanlık tarafından ilk kez uygulanan ve sağlıkta devam eden özelleştirme kapsamında “Kamu Özel Ortaklığı Sistemi” ile Laka Deresi yakınlarında inşaatına başlanan ‘dev’ proje için bölgede çalışmalara başlandı. Geçtiğimiz yıllarda hastane yapılması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığına devredilen bölgede yaklaşık 20 bin çam fidanı bulunuyor.

GÖZ GÖRE GÖRE AĞAÇ KIYIMI!

Aralarında fidanların da yer aldığı yüze yakın ağaç, yüklenici firmaya ait dozer ve kepçelerle yerlerinden sökülerek kamyonlara yüklendi. Bakanlık ve resmi kurumlar adına hiçbir yetkilinin bulunmadığı gözlenen çalışma sahasında yeşil dokunun hiçbir özen göstermeksizin alelacele tahrip edilmeye başlandığı dikkat çekti. Gündüz saatlerinde yapılan faaliyetler esnasında bazı ağaçların da yapılan söz konusu çalışmanın gizlenmesi amacıyla üstlerinin toprakla örtüldüğü gözlendi.

OTEL VE TİCARİ ALANLAR DA YAPILACAK

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yapılacak olan kampüste 2 bin 60 yatak kapasiteli yedi hastane, otel, lokanta ve sosyal tesisler bulunacak. Maliyeti ise 1 milyar 638 milyon 22 bin 646 lira.  622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanı yapılması düşünülüyor.

 

ÖNCEKİ HABER

Vücudunuzu kışa hazırlayacak 10 besin

SONRAKİ HABER

Öğrencilere 600 TL’lik kitap dayatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...