01 Nisan 2012 15:33

Mersin’de her çocuğun bir avukatı olacak

POZANTI Cezaevi’nde yaşananlarla yeniden gündeme oturan ‘TMK mağduru çocuklar’ için İHD Mersin Şubesi ‘her çocuğa bir avukat’ kampanyası başlattı.Mersin’de yaklaşık 150 siyasi tutuklu çocuğun olduğunu ve ailelerinin ekonomik nedenlerden dolayı avukat tutamadığını dile getiren İHD Mersin Şube Başkanı A

Mersin’de her çocuğun bir avukatı olacak
Paylaş

POZANTI Cezaevi’nde yaşananlarla yeniden gündeme oturan ‘TMK mağduru çocuklar’ için İHD Mersin Şubesi ‘her çocuğa bir avukat’ kampanyası başlattı.

Mersin’de yaklaşık 150 siyasi tutuklu çocuğun olduğunu ve ailelerinin ekonomik nedenlerden dolayı avukat tutamadığını dile getiren İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, kampanyaya Uluslararası Çocuk Hakları kuruluşları, Çağdaş Hukukçular Derneği ile Türkiye Avukatlar Birliği Çocuk Hakları Komitesi’nin de destek vereceğini söyledi. Tahliye olan ve hâlâ cezaevinde bulunan tüm çocukların birer avukatı olacağını belirten Tanrıverdi, asıl çabalarının çocukların tutuklanmaması için TMK’nın değişmesi olduğunu söyledi. Tanrıverdi, “Mersin’de gözaltına alınan ve tutuklanan 150 çocuğun tamamına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye, Binali’nin Tunus’unu hatırlattı’

SONRAKİ HABER

TOKİ inşaatında çalışan işçiler zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa