06 Ekim 2015 17:55

Pancar üreticilerinden eylem

Paylaş

Konya’nın Ilgın ilçesinde şeker pancarı üreticileri, Ilgın Şeker Fabrikası önünde, pancar alım taban fiyatının düşük olduğunu söyleyerek eylem yaptı. Fabrika yetkilileri pancar alım taban fiyatının şeker oranına göre değişmekle birlikte geçen yıl ton başına 157 lira olduğunu ve bu yıl ise fiyatların henüz açıklanmadığını belirtti.

Türkiye Şeker Fabrikalarına bağlı Ilgın Şeker Fabrikasına ürettikleri şeker pancarlarını teslim etmeye gelen çiftçiler, pancar taban fiyatının düşük olduğunu ve pancarlarda yapılan şeker oranları ölçüm analizlerinin yanlış yapıldığını öne sürerek dün eylem yaptı.

Akşam saatlerinde fabrikanın önündeki yolu kapatan çiftçilerin eylemi gece saat 02.00’ye kadar sürdü. Olay yerinde önlem alan jandarma, çiftçileri ikna edip, dağılmalarını istedi ancak çiftçiler, eylemlerini sürdürmeye devam etti. Çiftçilere CHP Konya 9’uncu sıra milletvekili adayı Mehmet Gayretli de destek verdi.

BAŞKAN İKNA ETTİ!

Gece yarısı fabrika önüne gelen Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır, pancar alımı taban fiyatının henüz açıklanmadığını, fiyatın yüksek olarak açıklanması için de gerekli çalışmaların sürdüğünü belirtti. Pancardaki şeker oranında mevsimsel etkilerden dolayı düşük çıkabildiğini belirten Yazır, şeker oranı ölçümünde tereddüttü olan çiftçilerin bağımsız laboratuvarlara ölçüm yaptırabileceğini belirtti. (KONYA)

ÖNCEKİ HABER

35 TL’ye satılan ölüm!

SONRAKİ HABER

ABD’den stratejik atak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa