06 Ekim 2015 13:43

Eğitim Sen'den Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü için soruşturma çağrısı

Paylaş

Yazılı açıklamada bulunan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube hakkında yandaşlık, kayırmacılık iddiaları bulunan ve daha öncesinde de hukuksuzluktan yargılanan Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Koç için yetkilileri göreve çağırdı.

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Koç hakkındaki hukuk dışı uygulamalara dair yazılı açıklamada bulundu. Şube Başkanı Bahri Akkan tarafından yapılan açıklamada milli eğitimde kadrolaşmanın yandaş sendika eliyle gerçekleştirildiği ve bu uygulamaların yargıdan geri geldiği ifade edildi.

Daha önce bu hukuksuzluklardan yargılanan Yasin Koç'un ödüllendirilerek Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekalaten atandığının bilgisinin verildiği açıklamada "Ödüllendirme bununla da sınırlı kalmamış, eşini de okul müdürünün bilgisi ve isteği olmadan, tepeden emrivaki bir şekilde Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile aynı bahçede olan Alsancak Melih Özakat İlkokuluna müdür yardımcısı olarak görevlendirmiştir. Ehliyet sınavlarında usulsüzlük yapıldığına ilişin tartışmaların yaşandığı 9 Eylül 2015 tarihli toplantıda Konak İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili varsa yanlışları düzelteceğini söylemiş, ancak usulsüzlüklere devam edeceğini ilk uygulamasıyla göstermiştir" denildi.

'İDDİALAR ARAŞTIRILMALIDIR'

Yasin Koç'un 1 Ekim 2015 tarihinde de Karabağlar’dan Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir okulda görevlendirme göreve ile başlayan eşine jet hızıyla 4 Ekim 2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavında görev çıkartmıştırdığının da dile getirildiği açıklama da şu ifadelere yer verildi "Ayrıca gelen şikâyetler doğruysa, ikinci bir ayrıcalık daha yapılarak Yasin Koç’un eşi yedek görevli yapılıp sadece sabah ve akşam gelip imza atıp gittiği, diğer komisyon üyeleri gibi beklemediği iddiaları araştırılmalıdır. Basın aracılığıyla kamuoyunu yandaşlık, kayırmacılık konularında duyarlı olmaya ve tepkilerini göstermeye çağırıyoruz. Ayrıca yetkilileri de gerekli araştırma, inceleme ve soruşturmaları yapmaya davet ediyoruz". (İzmir/EVRENEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Halkların Köprüsü'nden 10 Ekim çağrısı

SONRAKİ HABER

Kocaer’den atılan işçi sayısı 45’i buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...