05 Ekim 2015 14:34

Hasan Ferit Gedik Davasında kapalı duruşmada 2 tahliye

Paylaş

Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı uyuşturucu çetesi saldırısına ilişkin davanın bugün görülen duruşmasında 2 sanık tahliye edildi. Böylece 18 sanıklı davada sadece 8 tutuklu sanık kalmış oldu. Basına ve izleyiciye kapatılan davanın Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 21. duruşmasında sanıklar Gedik ailesine sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Duruşmada söz alan Gedik ailesinin avukatı Ebru Timtik, davanın kapalı görülmesinin adil yargılama ilkesine aykırı olduğunu ifade ederek, “Bu kadar küfrün ve hakaretin edildiği başka bir dosya yok. Reddi hakim ve reddi heyet talebimizi yineliyoruz" dedi.

Ancak 2 talebi de reddeden mahkeme başkanı, salon yetersizliğiyle ilgili daha önce gerekli yerlere başvurduklarını söyleyerek, “Mahkeme heyeti vicdanen rahattır” dedi. Daha sonra sanıklardan Şahin Eren söz alarak, "Müşteki Nuray bana küfretti, ben de ona 'Pis kadın' dedim" dedi. Anne Nuray Mert ise sanığa küfretmediğini söyledi.

Öte yandan duruşmayı takip etmek isteyen yazar Emrah Serbes salondan çıkarılmak istendi. “Davayı izlemek tarihi sorumluluğumdur" diyen Serbes, karara itiraz etti. Ancak mahkeme Serbes’i salondan çıkarttı.

Sanıklardan Mert Kazan, olayın gerçekleştiği uyuşturucu karşıtı eyleme tek başına ateş açtığını, bunu da kendini korumak için yaptığını, diğer sanıkların ilgili olmadığını öne sürdü. Beyanların ardından mahkeme heyeti sanıklardan Doğukan Çep ve Adem Köşgen'in, tahliyesine karar vererek duruşmayı 21 Aralık tarihine erteledi. Öte yandan duruşma devam ederken “Hasan Ferit için Adalet” pankartı açarak adliye önünde eylem yapmak isteyen kitleye polis tazyikli suyla saldırdı. Saldırı sırasında 8 kişi polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tangonun adımları Adana’da

SONRAKİ HABER

İşçiler, 2900 kişiyi atma kararı alan Air France yönetimini bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...