05 Ekim 2015 11:58

Mahkumlar içeride, mahalleli dışarıda ceza çekiyor

Paylaş

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde geçen yıl aralık ayında hizmete giren Fethiye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Fethiye Açık Ceza İnfaz Kurumunun kanalizasyon suyunun, açıktan dereye akıtıldığı öne sürüldü. Duruma isyan eden mahalleli kokudan evde oturamadıklarını ve içme sularının kirlendiğini söyledi.
Seydikemer’in Eşen mahallesinde 122 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Fethiye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Fethiye Açık Ceza İnfaz Kurumu, geçen yıl 19 Aralık’ta Fethiye Kapalı Cezaevindeki 168 tutuklu ve hükümlünün sevkiyle hizmete girdi. Kapalı ceza infaz kurumu binası, infaz kurumu ana binası, jandarma hizmet binası, ziyaretçi kabul binası ve 20 dairelik personel lojmanlarından oluşan 1000 mahkum kapasiteli cezaevi yerleşkesinde, tutuklu ve hükümlüler için 14 kişilik 62, 6 kişilik 8 ve 1 kişilik 18 oda bulunuyor.

Yapım aşamasında cezaevinin bölgeye ekonomik katkı sağlamasını ve hareketlilik getirmesini bekleyen mahalle sakinleri, cezaevinin hizmete girmesiyle hiç beklemedikleri bir sorunla karşılaştı. İddiaya göre cezaevinde toplanan kanalizasyon suları, bölgede altyapı olmadığı için Eşen Mahallesi’nin merkezine doğru uzanan Maksi Deresi’ne akıtılıyor. Kirli sular her gün belli saatlerde, cezaevini çevreleyen tel örgünün hemen yanındaki ucu açık borudan, yüksek debiyle dereye akıyor. Dere aracılığıyla Eşen Çayı’na yönelen sulardaki insan dışkıları gözle görülebiliyor.

KANALİZASYON DENİZE ULAŞIYOR

Dereden yayılan kötü kokular adını aynı dereden alan sokak ve çevresindeki 30 evin sakinlerini olumsuz etkiledi. Çevre sakinleri burunlarını tıkamadan dereye yaklaşamazken, kokudan rahatsız olduğu için evlerine misafir gelmediğini söyledi. Çocukların sürekli dere çevresinde oynadığı, dere suyundan içen küçükbaş hayvanların ise telef olduğu belirtildi. Mahalleli dere kıyısında bulunan ve daha önceden içme suyu olarak kullanılan kuyuların da kullanılamaz hale geldiğini ve içinden lağım kokusu yükseldiğini vurguladı. 3 ay önce ilçe sağlık müdürlüğüne dilekçeyle başvurduklarını kaydeden mahalle sakinleri, bir heyetin derede inceleme yaptığını, sonrasında herhangi bir sonuç elde edilemediğini belirtti. Cezaevinden günün belli saatlerinde salınan kirli suyun 4 kilometre aktıktan sonra Eşen Çayı’na karışarak denize ulaştığı aktarıldı. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Alman Üniversitesi Hacı Birlik’e ‘köpek’ diyen doktora öğrencisine soruşturma açtı

SONRAKİ HABER

Dilovası sakinleri Adatepe için nöbet başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...