05 Ekim 2015 09:30

Hasan Ferit Gedik davasında İçeride sanıklar, dışarıda polis saldırdı

Paylaş

Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik davasında, sanıklar duruşma salonunda aileye fiziksel saldırıda bulundu. Dışarıda ise polisler, Hasan Ferit için adalet isteyenlere tazyikli su sıkarak yaka paça gözaltına aldı.

Maltepe Gülsuyu’da 2013 yılı eylül ayında Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı uyuşturucu çetesi saldırısına ilişkin davaya dün Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Basına ve izleyiciye kapalı görülen duruşmada, sanıklar Gedik ailesine sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Duruşmaya izleyici olarak katılan yazar Emrah Serbes de zorla duruşma salonundan çıkarılmak istendi. Bu duruma itiraz eden Serbes, salondan çıkmayacağını belirterek, “Gerekirse zor kullanın öyle çıkarın” dedi. Serbes, bu diyalogun tutanaklara geçmesini istedi. Daha sonra duruşmaya bir süre ara verildi.
Duruşma devam ederken, “Hasan Ferit için Adalet” pankartı açan kitle de  adliye önünde açıklama yaptı. Ancak polis basın açıklamasının kanunsuz olduğu iddiasıyla kitleye tazyikli suyla saldırdı. Saldırı sırasında 4 kişi polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Hakkari Valiliği'nden yeni ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ kararı

SONRAKİ HABER

Kocaer’den dört işçi atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...