04 Ekim 2015 18:46

Suruç katliamında yaşamını yitirenler Adana’da anıldı

Paylaş

Suruç katliamında yaşamını yitiren 33 kişi Adana'da yapılan etkinlikle anıldı. Etkinlikte konuşan ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, Kürt halkının asla katliamlarla yılmayacağını belirterek "Ne yaparlarsa yapsınlar Kürt halkının Türkiye halkları ile buluşmasını engelleyemeyecekler" ifadelerini kullandı.

Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu ( SGDF), Suruç katliamında yaşamını yitirenleri anmak amacıyla Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde anma etkinliği düzenledi. Anmaya ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, SDGF Eşbaşkanı Özden Sadet, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile çok sayıda kişi katıldı. Anma etkinliği saygı duruşu ile başlarken, Suruç katliamıyla ilgili sinevizyon gösterimi ile devam etti.

‘GEREKİRSE TUĞLA TAŞIRIZ YİNEDE DEVRİM MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜRÜZ’

Sinevizyon gösterimi ardından SDGF Eşbaşkanı Özden Sadet kısa bir konuşma yaparak, nerede bir devrim varsa devrimcilerin orada olması gerektiğini söyledi. Rojava Devrimini boğmak isteyenlere karşı her alanda mücadele ettiklerini kaydeden Sadet, "Gerekiyorsa sadece bir tuğla taşır yine de devrim mücadelesini sürdürürüz” dedi.

‘KÜRT HALKI KATLİAMLARLA YILMAYACAKTIR’

Ardından söz alan ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, SGDF'li gençlerin Kürdistan birleşik devrimine inandıklarını belirterek, AKP eliyle yapılan katliamla Kürdistan'daki mücadelenin Türkiye halkları ile buluşmasının engellenmek istendiğini ifade etti. Suruç katliamının ardından AKP’nin Kürt halkına savaş ilan ettiğine dikkat çeken Ulusoy, AKP'nin bu katliamlarla Saray darbesini meşrulaştırmaya çalıştığını vurguladı. Cizre'de 35 günlük bebeklerin katledildiğini, Varto'da Ekin Wan'ın cansız bedeninin teşhir edildiğini ve Şirnak'ta Hacı Lokman Birlik'in bedeninin zırhlı aracın arkasında sürüklendiğini hatırlatan Ulusoy, "Sürüklenen devletin meşruiyetidir" şeklinde konuştu. Kürt halkının asla katliamlarla yılmayacağını vurgulayan Ulusoy "Ne yaparlarsa yapsınlar Kürt halkının Türkiye halkları ile buluşmasını engelleyemeyecekler" ifadelerini kullandı.

AKP’nin savaş konseptinin Suruç katliamıyla başladığını söyleyen HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, halkların bu savaşı daha fazla direnerek durdurabileceğini vurguladı.

Konuşmalar ardından Grup Mukavemet'in müzik dinletisi ile etkinlik son buldu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli'de çatışma: Hastane Özel Harekat Timlerin ablukasında

SONRAKİ HABER

Süper Lig'de 7. haftanın görünümü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...