04 Ekim 2015 16:56

Cameron’dan Rusya’ya uyarı: ‘Korkunç bir hata’

Paylaş

ABD ve Fransa’nın ardından İngiltere de Rusya’nın Suriye’ye hava saldırılarına tepki gösterdi. İngiltere Başbakanı saldırıları ‘korkunç bir hata’ olarak niteleyip, “Bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracak” dedi. Reuters’in haberine göre İngiltere Rusya’nın Suriye’ye hava saldırılarına tepki gösteriyor. İngiltere Başakanı David Cameron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye’de Esad’ı desteklemek için askeri operasyon başlattığını iddia ederek ‘korkunç bir hata’ dedi.

Muhafazakâr Parti’nin Manchester’daki yıllık olağan toplantısında konuşan Cameron, “Kasap Esad’ı destekliyorlar. Bu hem kendileri hem de dünya için korkunç bir hata” dedi.

Cameron, “Bu (saldırılar) bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracak. Daha fazla aşırılıkçılığa ve yükselen terörizme yol açacaktır. Onlara, ‘yönünüzü değiştirin ve IŞİD’e saldırılarda bize katılın” çağrısı yaptı.  Rusa, IŞİD’i vurduğunu iddia ederken, Cameron bu iddiayı da sorguladı, “Şu ana kadar görebildiğimiz kadarıyla Rusların hava saldırılarının çoğu Suriye’de IŞİD kontrolünde olmayan bölgelere yönelik. Daha çok reim karştılarını hedef alıyorlar” dedi.(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Barzani’den Rusya müdahalesine destek

SONRAKİ HABER

‘Gücümüzü ortaya koymadan kazanamayız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...