04 Ekim 2015 11:06

Tat Metal'de sendikalı olan işçiler işten atıldı

Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Tat Metal fabrikasında çalışan işçilerin Türk Metal Sendikasına üye oldukları için işten atılmasına, ERDEMİR işçisi ve Türk Metal Sendikası tepki gösterdi.

ERDEMİR işçileri, otobüslerle Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde şirkete yaklaşık 500 metre mesafede araçlardan inerek yürüyüş yaptı. İşçiler sloganlarla Tat Metal önüne geldi.

Tat Metal’de işten atılan işçiler, kendilerine şirket yetkililerince büyük baskı uygulandığını anlattı. Sendikaya üye olmamaları konusunda gördükleri baskıya rağmen, sendika istediklerini belirten işçiler, “Asgari ücretle çalışanlarımız var. Birçok sosyal hakkımızı alamıyoruz. Fazla mesai yaptırılıyor. Bunların giderilmesi için sendikaya üye olduk. Ancak şirketten büyük baskı gördük. İşten çıkarıldıktan sonra tekrar çağırarak sendikalı olmamamız yönünde söylemde bulundular. Halen içerideki arkadaşlarımızı özel odalara alarak sendikadan istifa etmelerini istiyorlar. Bize her şeyin iyiye gideceğini söylediler ama her şey kötüye gidiyor. İkramiyemizi, mesailerimizin yarım saatlerini kestiler. Arkadaşlarımız bir yıldır 12 saat çalıştırılıyor. İnsani muamele göremiyoruz, tehdit altında çalışıyoruz. Hiçbir sosyal hakkımız, bayram ikramiyemiz yok. Maaşlarımız en taban fiyattan ödeniyor. Şu anda 1000 liraya çalışan arkadaşımız var” dediler.

Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan da patronun anayasal suç işlediğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız” dedi. (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

Aziz Güler’in ailesi: Acımızı yaşamamıza izin verin

SONRAKİ HABER

AKP seçim beyannamesini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...