03 Ekim 2015 10:42

Hasta tutuklu için refakatçiye izin verilmedi

Paylaş

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1993 yılında Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın öldürülmesinden sorumlu tutulan ve 22 yıldır tutuklu bulunan 76 yaşındaki Hasta Tutuklu Mehmet Emin Özkan hastaneye kaldırıldı. Özkan’ın oğlunun, yanında refakatçi olarak kalmasına izin verilmedi.

İnsan Hakları Derneğinin (İHD) hasta tutuklular listesinde de yer alan Özkan’ın demans, troid ve kalp yetmezliği gibi sağlık sorunları bulunuyor. Özkan’ın oğlu Murat Özkan, önceden hiçbir hastalığı bulunmayan babasının cezaevine girdikten sonra birçok hastalığa yakalandığını belirterek, babasının 26 Eylül Cumartesi günü rahatsızlandığını ve arkadaşlarının cezaevi idaresini zorlamasıyla hastaneye kaldırıldığını söyledi. Aynı gün iki defa hastaneye kaldırılan Özkan’ın cezaevine götürüldükten iki gün sonra bu sefer cezaevinde kalp krizi geçirdiğine dikkat çeken oğul Özkan, “Babamın kalp krizi geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıyorlar ve anjiyo oluyor. İki gün hastanenin yoğun bakım servisinde kalan babamı, o haliyle kelepçeledikten sonra ring arabasına bindirip cezaevine geri götürdüler. Ring arabasının kapısını kapattıklarında babam ‘Nefes alamıyorum, kapıyı açın’ demesine rağmen o haliyle götürdüler. Bundan anlaşıldığı gibi babamı cezaevinde ölüme terk ettiler” dedi.

Babasını hastane süresince görebilmek ve yanında refakatçi kalabilmek için savcılığa müracaat ettiklerini aktaran Özkan, savcının kendisine “Baban teröristtir, bu yüzden kesinlikle izin vermiyorum” dediğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanına seslenen Özkan, cezaevlerinden başka tabutların çıkmaması için hasta tutukluların derhal tahliye edilmesini istedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilerin tuvalet sorunu çözülmedi

SONRAKİ HABER

Lice'de 6 bölgede sokağa çıkma yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...