03 Ekim 2015 10:35

Öğrencilerin tuvalet sorunu çözülmedi

Paylaş

Erzurum'un Oltu ilçesinde eğitim yılının açıldığı ilk hafta Karabekir Ortaokulunda Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan onarım öğrencileri zor durumda bıraktı. Tuvalet için kız öğrenciler bitişikteki Karabekir İlkokulunu, erkek öğrenciler de okullarındaki öğretmenler tuvaletini kullanıyor.

Yeni eğitim yılının başlamasına rağmen Oltu’daki birçok okulda bakım ve onarım çalışmaları bitirilemedi. Bu okullar arasında bulunan tuvaletlerdeki çalışmaları devam eden Karabekir Ortaokulu öğrencileri okulda sıkıntılarla karşılaştı. Tadilatta olan okula çocukların gitmesinin tehlikeli olduğunu belirten veliler, “İnşaata sivil bir kişinin girmesi tehlikeli ve sakıncalı ise tadilata alınan okula öğrencilerin gitmesi de o kadar tehlikeli. Şu anda okullarda yapılan çalışma tamamen bir şantiyeyi andırıyor. Çocuklar okulların tuvaletini kullanamıyor. 3 ay boyunca tadilat çalışmasını bitiremeyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu soruna kısa sürede çözüm bulmalı” dedi.

Okul yönetimi tüm öğrencilerin komşu okula gitmesi halinde yoğunluk olması nedeniyle sadece kız öğrencilerin gitmesini, erkek öğrencilerin ise okul binasındaki erkek öğretmenler tuvaletine gitmesini istedi. (Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de kadın cinayeti: 20 yaşındaki kızını öldürdü

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklu için refakatçiye izin verilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...