31 Mart 2012 11:28

'Muhalefete dersini verdik'

Başbakan Tayyip Erdoğan, Güney Kore ve İran’ı kapsayan dış gezilerinin ardından ülkeye döndü.Erdoğan, ‘4+4+4’ olarak kamuoyunda bilinen, yeni 12 yıllık kademeli eğitim teklifinin yasalaşmasının ardından AKP Genel Merkezi’nde dün gece milletvekillerine yemek verdi.Yemekte milletvekillerine hitap eden Erdoğan, önemli

'Muhalefete dersini verdik'
Paylaş

Erdoğan, ‘4+4+4’ olarak kamuoyunda bilinen, yeni 12 yıllık kademeli eğitim teklifinin yasalaşmasının ardından AKP Genel Merkezi’nde dün gece milletvekillerine yemek verdi.

Yemekte milletvekillerine hitap eden Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

4+4+4 düzenlemesine itiraz eden muhalefet partilerini ve kamuoyunu ağır bir dille eleştiren Erdoğan, muhaliflerin teklifin yasalaşmasıyla “derslerini” aldıklarını öne sürdü.

“Çok duyguluyum” diyen Erdoğan, “28 Şubat’ın son izini, tarihin tozlu raflarına” gönderdiklerini söyledi. AKP’li vekilleri tebrik etmeyi ihmal etmeyen Erdoğan, “Adını tarihe yazdıran, adını milletin hafızasına, milletin vicdanına yazdıran bu kadroyu yürekten kutluyorum” dedi.  Erdoğan “Gururluyuz, ama kibirli değiliz. Onurluyuz, ama hiçbir zaman şımarmıyoruz, şımarmayacağız” dedi. (ANKARA)


ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

KUR’AN BİR İLHAM KAYNAĞI

*Kur’an-ı Kerim’in ve Hz. Muhammed’in hayatının, seçmeli ders olarak yasaya konmasını savunarak “Kur’an bir ilham kaynağıdır” dedi.

‘SEN TORUNUNU GÖNDERME’

*CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yasaya eklenen bu seçmeli derslerle ilgili açıklamalarını ağır bir dille eleştiren Erdoğan, “Bundan niye o kadar rahatsız oluyorsunuz?.. Zoraki değil, mecburi değil. Kemal Efendi, torununu oraya cebren gönderme. Gerek yok. İsteğe bağlı. İster gönderirsin, ister göndermezsin... Bütün efradınız, onlar da rahat olsun” dedi.

*Yasaya eklenen bu dersleri savunduğu konuşmasında, “Bu milletin ruh kökünde bunun arayışı” olduğunu da savundu.

‘BÜYÜME EKONOMİSİNE PARALEL BİR YASA’

*“Cumhuriyet tarihimizde ilk kez milli eğitim sistemi halkın iradesiyle, halkın talep ve arzuları doğrultusunda şekillenmiştir” diyen Erdoğan, eğitimin, “Türkiye’nin büyüme ekonomisine paralel” bir niteliğe kavuştuğunu söyledi.

*8 yıllık kesintisiz eğitimi, çocukların “formatlama dönemi” olarak tarif etti ve bunun “artık sona erdiğini” söyledi.

‘DİNİ DEĞERLER’ VURGUSU

*Eğitimdeki bu yasayla çocukların dini değerlerini çok daha güçlü şekilde öğreneceklerini söyleyen Erdoğan, “Üniversiteler belli çocuklara, belli sınıf ve zümrelere değil, artık bu ülkenin tüm çocuklarına kapılarını ardına kadar açacaklar” dedi.

CHP’YE ‘PROVOKASYON YAPTI’ SUÇLAMASI

*CHP’nin, yasanın TBMM’den geçmesini engellemek için “çirkinlik”, “hırçınlık”, “şiddet”, “tahrik”, “provokasyon” uyguladığını ancak “millet iradesini çiğneyememiş” olduğunu iddia etti.

ERDOĞAN: MUHALEFET DERSİNİ ALDI

*4+4+4 teklifine karşı “blok bir muhalefetle karşı karşıya” kaldıklarını ifade eden Erdoğan,
12 Eylül referandumunu hatırlatarak, “Genel Kurul’da ortak hareket eden bu partiler, Genel Kurul dışında, TBMM dışında, sokaklarda da birlikte provokasyon ürettiler, birlikte polisle çatıştılar. 12 Eylül’de nasıl milletten derslerini aldılarsa bugün de aynı şekilde milletten derslerini aldılar” dedi.

*“Doğrusu bugün ben çok duyguluyum” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler demokratik tarihimize kara bir leke olarak kazınmış, bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat’ın son izini, 28 Şubat’tan 15 yıl sonra geri dönmemek üzere tarihin tozlu raflarına Allah’ın izni ile gönderdik.”

Başbakan Erdoğan, bugün katıldığı Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON), 4. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada da yasaya eklenen seçmeli dersleri savunarak, “Ana muhalefet genel başkanı, ‘kutsal kitabımız, onu evlerimizin en güzel yerlerine asarız’ diyor. Kur’an-ı Kerim’i duvarlarda hapsetme girişimi, dün millet eliyle bozulmuştur” dedi.


ERDOĞAN’A GÖRE DIŞ POLİTİKADA HER ŞEY YOLUNDA

Başbakan Erdoğan, İran dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarda ise Suriye konusunda İran ile farklı düşünmediklerini öne sürdü. “Ahmedinecad’la farklı bir yaklaşımımız yok. O da ölümlerin durmasını istiyor. Bu konudan rahatsız” diyen Erdoğan, yaptığı açıklamalarla her şeyin yolunda olduğunu iddia etti.

Güney Kore’deki Suriye temaslarına da değinen Erdoğan, ABD, BM, Rusya ve İran’ın önemli unsurlar olduğunu söyledi. Erdoğan, Suriye konusunda ABD’nin “Öldürücü bir darbede yokuz, ancak lojistik yardım olabilir” dediğini gazetecilerle paylaştı.

Rusya’nın da Esad’ın yaptıklarından rahatsız olduğunu öne süren Erdoğan, İran’ın da Suriye’de seçime sıcak baktığını, yönetimde Esad’ın kalmasıyla ilgili iddiasının olmadığını iddia etti.

SONRAKİ HABER

Açlık grevinde ölüm sınırındalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...