02 Ekim 2015 10:44

Danone&Tikveşli işçilerinin TİS hazırlığı başladı

Paylaş

Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş’ten istifa ederek  DİSK’e bağlı Gıda-İş’e geçen ve uzun süre verdikleri mücadele sonunda patrona taleplerini kabul ettiren Danone&Tikveşli Lüleburgaz işçileri, 2016-2017 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi hazırlığına başladı.

Gıda-İş Genel Merkezinden yapılan açıklamada, “Tek Gıda-İş Sendikasının Danone&Tikveşli Lüleburgaz fabrikasında kağıt üzerindeki yetkisinin ve tüm çalışanların Tek Gıda-İş Sendikasından istifa etmesi sonucunda greve çıkamamış, yasa gereği İŞKUR’un yapmış olduğu tespitle 30 Mayıs 2015’te yetkisi sona ermiştir” denildi.

Toplu iş sözleşmesi için işyerinde çalışan üyelere dönük hazırlanan anket ile tüm işçilerin taleplerinin sorulacağı belirtilen açıklamada, toplantılar sonucunda da toplu iş sözleşmesi taslağı hazırlanacağı belirtildi. Tüm bu aşamalardan sonra toplu iş sözleşmesi taslağının hazırlanmış son halinin işçinin onayına sunularak sürecin tamamlanacağı belirtilen açıklamada, “Ortaya çıkacak toplu iş sözleşmesi taslağı, Danone&Tikveşli Türkiye yönetimine, Danone Fransa merkezine ve IUF merkezine iletilecektir. Kasım 2015 ayı içerisinde ilgili taraflara iletilecek olan toplu iş sözleşmesi taslağından sonra, 2015 yılında bir yıllığına yapılan sözleşme sona erecek ve 2016-2017 yılını kapsayacak toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yeni yılda başlayacaktır” dendi.

İŞÇİLER SÖZLEŞMENİN HER AŞAMASINDA YER ALACAK

Fabrikada çalışan üyelerinin sözleşmenin her aşamasında, geçen dönem olduğu gibi yine söz ve karar sahibi olacağına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Şurası çok açıktır; işçilerin iradesine ve gücüne dayanmayan sendikal anlayışın, işçilere verebileceği bir şey yoktur. Bu yılın ortalarında ortaya çıkan Metal işçilerinin hak alma mücadelesi bunun en somut ifadesidir. Yıllarca işverenlerle al gülüm, ver gülüm anlayışı iflas etmiş ve metal işçileri günlerce fabrika işgali ve fiili mücadeleyle yeni bir dönemin önünü açmışlardır. Sendikamız ve Danone işçileri, metal işçilerinin ortaya çıkardığı güç ve dayanışma ile Toplu İş Sözleşmesi sürecini yürütecektir.” (İstanbul/EVRENSEL)


YETKİ AÇIKLAMASI

Adana, Bolu, İzmir, Hendek’te bulunan  Danone Hayat İçecek Ve Gıda Sanayi Ve Ticaret Sanayi AŞ bünyesinde faaliyet sürdüren su ve mineralli su fabrikaları, iş yerleri ile Danone&Tikveşli Lüleburgaz’da çalışan taşeron işçilerin iş statüleri, iş kollarının belirlenmesi için Çalışma ve Sosyal Bakanlığına yaptıkları başvurunun sonuçlandığını belirten Gıda-İş Genel Merkezi, konuyla ilgili daha sonra ayrıntılı bir açıklama yapacaklarını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Teknik AŞ’de hukuki süreç devam ediyor

SONRAKİ HABER

Bakan, Yeşil Yol için sadece Trabzon’dan örnek verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...