02 Ekim 2015 10:20

Çocuk hasta, aile yoksul, devlet suskun

Paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde İnşaat İşçisi Bayram Şimşek ve Yurdagül Şimşek’in ortanca çocukları 11 yaşındaki R. Şimşek, yakalandığı sanfilippo sendromu hastalığı nedeniyle cihazlara bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Sürekli bir işi bulunmayan Bayram Şimşek, “Oğlumuzun iyileşmesi için varımızı yoğumuzu harcadık. Maddi olarak dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Bayram ve Yurdagül Şimşek çiftinin ikinci çocukları R. Şimşek, doğumundan sonra yaşıtlarına göre geç konuştu, geç yürüdü. Anne Yurdagül Şimşek, oğlunu götürdüğü her doktordan “Erkek çocuktur, kızlara göre geç konuşur, yürür” cevabı aldı. İçinde her zaman bir kuşku barındıran annenin korktuğu, oğlu 4 yaşına bastığında başına geldi. Evde koşup oynayan, az da olsa konuşan ve kendi yemeğini kendi yiyen Şimşek'in tüm hareketlerinde, o tarihten sonra gerileme gözlendi.

SONUNDA TEŞHİS KONULDU

Doktorlar Şimşek'e, metabolizma hastalığı sanfilippo sendromu teşhisini 7 yaşındayken koydu. Yakalandığı hastalık hızla ilerleyen Şimşek, bir süre sonra yürüyememeye, konuşamamaya başladı. Sonunda küçük çocuk, yatağa mahkum oldu. Geçirdiği havale sonucu hastaneye yatırılan Şimşek'in tedavisi, yoğun bakımda sürüyor.

AİLE ÇARESİZ

Baba Bayram Şimşek, bir bölümünü SGK’nin karşıladığı cihazların kalan bölümü için kredi çekti. Sürekli bir işi bulunmayan Bayram Şimşek, “Oğlumuzun iyileşmesi için varımızı yoğumuzu harcadık. Ama şimdiye kadar bir sonuç alamadık. Şimdiye kadar hep kendi yağımızla kavrulduk. Ancak dayanacak gücümüz kalmadı. Hastalığı ile ilgili düzenli olarak alınan mama ve tıbbi malzemeler var. Bunlar da epey pahalı. Oğlumun sağlık giderlerini karşılamakta zorlanıyorum. Bir ablası ve kardeşi var. Allah kimseye böyle bir hastalık vermesin. Maddi olarak dayanacak gücümüz kalmadı. Destek bekliyoruz” dedi.

Yurdagül Şimşek ise, “Evladımız gözümüzün önünde eriyor. Yüreğim bu durumu kaldırmıyor” dedi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa’dan Cizre’ye heyet geliyor

SONRAKİ HABER

İZELMAN'da tek TİS olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...