02 Ekim 2015 10:18

Avrupa’dan Cizre’ye heyet geliyor

Paylaş

Almanya’nın faaliyet yürüten Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Kürt illerinde halka karşı yapılan baskıları, hak gasplarını yerinde incelemek üzere Almanya, Avusturya ve Hollanda’dan katılımcıların olduğu bir heyeti bölgeye gönderiyor.

4-7 Ekim tarihleri arasında bölgede temaslarda bulunacak heyet ilk önce 20’den fazla insanın öldürüldüğü Cizre’de temaslarda bulunacak. Ardından son haftalarda sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Kürt il ve ilçelere geçecek. 15 kişiden oluşan heyet ziyareti ardından bölgede yaşananları Avrupa kamuoyuna taşıyacak.

Cizre’den başlayarak sokağa çıkma yasağını konulduğu ilçeleri ziyaret edecek DİDF heyetinde şu isimler yer alacak: Dr. Angelika Claussen (Nükleer Savaşa Karşı Uluslararası Doktorlar Birliği –IPPNW- Avrupa Başkanı), Prof. Dr. Ursula Schumm-Garling (Almanya Barış Konseyi temsilcisi), Sevim Dağdelen (Almanya Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili), Inge Höger (Almanya Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili), Sadet Karabulut (Hollanda Sosyalist Partisi Milletvekili), Jan Keetman (Neues Deutschland Gazetesi Muhabiri), Olaf Matthes (Haftalık Unsere Zeit Gazetesi Redaktörü), Aslı Özarslan (Gazeteci), Cengiz Moğultay (Almanya Eğitim ve Bilim Sendikası KRV Eyaleti Yönetim Kurulu üyesi), Franziska Heinzel (Gençlik Örgütü Falken Yönetim Kurulu üyesi), Düzgün Altun (DIDF Yürütme Kurulu üyesi), Mesut Onay (Innsbruck (Avusturya) Belediye Meclis Üyesi), Ingrid Felipe ( Tirol Belediye Balkan Yardımcısı), Gebi Mair (Tirol Yeşiller Partisi Eyalet Milletvekili) ve Berivan Aslan (Yeşiller Partisi Avusturya Ulusal Parlamento Milletvekili).

Heyete Türkiye’den Barış Bloku Eşbaşkanı ve Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de eşlik edecek.

4 Ekim’de Mardin’de Belediye başkanlarıyla görüşecek heyet daha sonra 9 gün boyunca sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Cizre’ye geçecek. Burada da belediye başkanları, milletvekilleri ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek ve bilgi alacak. Heyet daha sonra Diyarbakır’ın Bismil ve Sur ilçelerinde temaslarda bulunacak ve temaslarını 7 Ekim Çarşamba günü tamamladıktan sonra Almanya’ya dönecek. (Köln/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenlere baskılar ilk haftadan başladı

SONRAKİ HABER

Çocuk hasta, aile yoksul, devlet suskun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...