02 Ekim 2015 09:32

Osman Özgüven’den Koza açıklaması

Paylaş

Bergama yakınlarındaki Ovacık Altın Madenine karşı verilen mücadelenin önde gelen isimlerinden Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Koza Holdinge yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Özgüven, Arınç’ın kendisinin Yargıtayda bekleyen dosyaları ile ilgili yargıya müdahale ettiğini belirtti.

Arınç’ın bir televizyon programında Koza Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesinin elini öpmesiyle ilgili; söylediği “Hukuk dışı operasyonlarla bu insanları korkutamazsınız. Hakaret bize yakışmaz. Biz çok zulüm gördük ama hakaret görmedik” sözlerine tepki gösteren Özgüven, belediye başkanı olduğu dönemde Koza’nın altın madenine karşı çıktığı için defalarca mahkemelik olduğunu aktardı. Altın madeninin daha fazla kazanma uğruna çevrecileri kendisine tehdit olarak gördüğünü kaydeden Özgüven, kendisinin de arı kovanına çomak soktuğu için hedefe konduğunu dile getirdi. Arınç’ın o süreçte kendisiyle ilgili doğrudan açıklama yaptığını hatırlatan Özgüven şunları söyledi; “Kendisi bir konuşmasında, ‘Dikili Belediye Başkanının Yargıtayda bekleyen dosyaları var’ demişti, kısa süre sonra cezalarım onanmıştı. Şimdilerde AKP Hükümetinin yaptığı gibi, Arınç bu konuşmasıyla adeta yargıya talimat vermişti. Şimdi her şeyi daha iyi anlıyorum. Her şey apaçık ortada.” Özgüven, altın madeninin halen insanları zehirlemeye devam ettiğini belirterek, daha sağlıklı nesiller için kirleticiler ve vahşi kapitalizm ile mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Koza Grubuna yönelik AKP saldırılarını kınadığını açıklayan Özgüven, madenci şirketin saldırılarına da dikkat çekerek, “AKP diktatörlüğünün kime yönelirse yönelsin tüm saldırılarını kınıyorum. Akın İpek gurubunun medya alanına yapılanları da kınıyorum” dedi.” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dün hedef gösterdiler, bugün ‘geçmiş olsun’ dediler!

SONRAKİ HABER

Yüksekova’da askeri araç geçişi sırasında patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa