01 Ekim 2015 16:55

Uğur Kurt davası: Cinayeti İç Güvenlik Paketi’yle savundu

Paylaş

Uğur Kurt davasında Zanlı Polis S.K’nin Avukatı Tolga Yurdakul, yargısız infazları arttıracağı uyarılarına rağmen yürürlüğe sokulan İç Güvenlik Paketi’ni dayanak yaptı ve zanlı polisi “Yasa, silah kullanma yetkisi veriyor” diye savundu.

Okmeydanı’nda cemevi avlusunda polis kurşunuyla katledilen Uğur Kurt’un katil zanlısının yargılandığı davaya bugün devam edildi. İstanbul Adliyesi, 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 3. duruşmaya Kurt’un eşi Narin Kurt ile 3 yaşındaki oğlu ve ailesi ile Sanık Polis Serkan Korkmaz ve avukatı ile Uluslararası Af Örgütünden bir grup temsilci de katıldı.

Kimlik kontrollerinin ardından başlayan duruşmada, olay anında kayıt yapan kamera sistemine ilişkin Adli Tıp Kurumu’nun raporu okundu. Raporda, polis (akrep) aracındaki kamera görüntülerin silinmediği,  olay anından 15 dakika öncesinde beliren “ters 1 rakamı, gülen yüz ve kalp” simgelerinin, klavyenin “return” tuşuna basılması sonucu kaynaklandığı kaydedildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde emniyetin  mahkemeye bir yazı gönderdiği ve bu yazıda ağırlıkları 1.41 ile 2.3 kilogram arasında değişen 4 tür FN silahının kullanıldığının bildirildiği ortaya çıkmıştı. Ancak sanık polis, FN silahının 20 kilogram ağırlığında olduğunu, araçtan inerken bu yüzden kullanmadığını iddia etmişti. Emniyetin yazısında yer alan bu bilgiyi reddeden S.K’nin Avukatı Tolga Yurdakul, biber gazı silahının sadece 1.5 kilo olmadığını ekipmanlarıyla daha ağırlaştığını savundu. Yurdakul, savunmasının devamında zanlı polisi “Molotofa karşı İç Güvenlik Yasası polise silah kullanma hakkı veriyor. Bu yasa sanığın lehine kullanılmalıdır” sözleriyle aklamaya çalıştı. Kurt Ailesinin Avukatı Turgut Kazan ise, emniyetin akrep üzerinde bulunan kameraların kablolarını keserek delilleri kararttığını ifade ederek, “Sanık FN silahı dururken yanındaki silahıyla Uğur Kurt’u vurmuştur” dedi. Kazan, sanığın savcılıkta verdiği ifadede aracın arkasında silahla hazır beklediğini belirterek, sanığın FN silahını kullanamadığına ilişkin ifadesinin reddedilmesi gerektiğini söyledi.  Daha sonra söz alan Kurt’un eşi Narin Kurt da, “Benim eşim suçsuzdu, kimseye bir şey yapmadı. Bu katiller neden halen tutuklanmıyor?” diye tepki gösterdi. Beyanların ardından duruşma 3 Aralık tarihine ertelendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gökçek 6 saat sonra konuştu: Şoför 8 yıllık tecrübeli

SONRAKİ HABER

Çukurova Üniversitesi öğrencileri Suruç’ta yaşamını yitirenleri andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...