01 Ekim 2015 10:50

Ahmet Hakan önce tehdit edildi, sonra dövüldü

Paylaş

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yönelik dün gece gerçekleştirilen saldırı, havuz medyası yazarları ve AKP milletvekillerinin gazetecilere yönelik yaptığı tehditleri akıllara getirdi.

Gazeteci Ahmet Hakan, dün gece evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğramış, olay sırasında Hakan’ın burun ve bir kaburga kemiğinde kırıklar meydana geldiği açıklanmıştı. Saldırı sonrası dikkatler, Ahmet Hakan’a yönelik tehditlerde bulunan havuz medyası yazarları ile AKP’li vekillere çevrildi.

GÜNEŞ’TEN AĞIR SUÇLAMA

İktidara muhalif yazıları ile sık sık gündeme gelen Ahmet Hakan’la ilgili iktidara yakın Güneş gazetesinde, 23 Ağustos tarihinde ‘Teröre destekle yargılanacaksınız’ manşeti atıldı. Haberin içeriğinde Aydın Doğan ve Ahmet Hakan’a yönelik suçlamalar yer aldı. Gazete Ahmet Hakan’ı Aydın Doğan’ın ‘beslemesi’ ve ‘tetikçisi’ olarak itham edip, ““Eli kanlı teröristleri her fırsatta kolladın. Terörle kol kola giren partinin Eş Başkanı Demirtaş'ı parlatıp durdun. Danışmanı gibi davrandın, övgüler yağdırdın. Yetmedi ekrandan, köşenden HDP'ye oy topladın. Gelen onlarca şehit haberine rağmen bugün bile HDP'ye toz konduramıyorsun. Senin de bu akan kanda parmağın var Ahmet Hakan.” ifadelerini kullandı.

25 Ağustos tarihinde yine Güneş gazetesi bu kez ‘Allah mısın be alçak?’ manşeti ile çıktı. Manşetin altında Ahmet Hakan’ı suçlayan şu ifadelere yer verdi: “PKK'ya ve HDP'ye arka çıkıp her fırsatta savunuculuğunu yapan Ahmet Hakan'ın, vatan savunmasında şehit düşen askerlere ise ‘Onlar maaş aldıkları için şehit olmaz’ diyerek alçakça saldırdığı ortaya çıktı.”

HÜRRİYET’E SALDIRILAR

6 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini çarpıttığı iddiası ile eli taşlı sopalı bir grup Hürriyet binasını bastı, camları kırıp etrafı talan etmişti. Saldırganlar arasında dikkat çeken AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, burada yaptığı konuşmada şunları söylemişti: "Bu noktadan sonra HDP'nin PKK'yla, PKK'nın Zaman gazetesi ile, Zaman gazetesinin de Aydın Doğan'la hiçbir farkı kalmamıştır. Hepsi birer terör örgütüdür ve bu adamlara karşı bizim söyleyeceğimiz tek bir şey vardır. Her şeyi Cumhurbaşkanı, başkan olamadığından dolayı yapıyor diyorlar. Biz de şunu söylüyoruz. 1 Kasım'daki seçimden sonra ne çıkarsa çıksın, seni başkan yaptıracağız, seni başkan yaptıracağız, seni başkan yaptıracağız.''

Bu olaydan 2 gün sonra daha kalabalık bir grup Hürriyet binasına tekrar saldırdı ve binaya ciddi oranda maddi zarar verdi. Polislerin yetersiz kaldığı olayın ilerleyen dakikalarında 2 adet TIR ve bir adet kamyonun da giriş kapısında beklediği görüldü.

BOYNUKALIN EVİNİN ÖNÜNE GİTMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ

Milletvekili Abdurrahim Boynukalın Hürriyet Gazetesi'ne düzenlenen saldırıda kendisini tanıttıktan sonraki günlerde ortaya çıkan bir videosunda Ahmet Hakan’ın Nişantaşı’ndaki evinin önüne gitmeyi düşündüğünü söyleyip “Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu!” demişti

CEM KÜÇÜK’TEN AHMET HAKAN’A: SENİ SİNEK GİBİ EZERİZ

Star gazetesi yazarı Cem Küçük, 9 Eylül’de kaleme aldığı 'Şizofrenik ve PKK'lı bir hırsız portresi: Ahmet Hakan' başlıklı yazısında "Şizofreni hastaları gibi hala kendini Hürriyet’in Türkiye’yi yönettiği günlerde zannediyorsun. İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun!” ifadelerini kullanmış, tartışmalara yol açan bu ifadeler Ahmet Hakan’a yönelik ölüm tehdidi olarak yorumlanmıştı.

MEHMET METİNER: AYDIN DOĞAN’IN TIRNAKLARINI DA DİŞLERİNİ DE SÖKMESİNİ BİLİRİZ

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner de katıldığı bir televizyon programında, Aydın Doğan için “Aydın Doğan kimi kandırıyor? Edep sınırlarını aşıyor. Haddini bilecek Aydın Doğan. Onun tırnaklarını da dişlerini de sökmesini biliriz. Haddini bilecek. Cumhurbaşkanına yalancılık suçlamasında bulunmak Aydın Doğan’ın boyunu aşar. Yani bunu Aydın Doğan’ın katına çıkamayan birisi olarak söylemiyorum. Katında da bulunmuş ama katını da gerektiğinde Cumhurbaşkanımıza yanlış yaparsa, saygısızlık yaparsa demokratik ve hukuki yollarla başına geçirmesini bilen birisi olarak da söylüyorum. Saygılı olacak, edepli olacak. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanına ‘yalancısın’ anlamına gelebilecek sözlerde bulunmayacak." ifadelerini kullanmıştı. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Kadın milletvekilleri mor kurdele ile savaşı protesto edecek

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta polis bir kişiyi daha silahla vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...