01 Ekim 2015 06:42

Gazeteci örgütlerinden Ahmet Hakan’a yönelik saldırıya tepki

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi yaptıkları açıklamalarda Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınadılar

TGC Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada “Üyemiz Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Ahmet Hakan’ı hedef gösteren, ölümle tehdit eden kişilerle ilgili İçişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz” dedi.

TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Seçime giderken medya kuruluşlarının ve gazetecilerin Cumhurbaşkanı, iktidar ve iktidarı destekleyen bazı yazarlar tarafından sürekli hedef gösterilmesi sözlü ve fiziksel şiddeti körüklemektedir.

Her ne kadar geçici iktidarın Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de basının özgür olduğuna inansa da bu ülkede her gün bir yayın organı basılmakta, gazeteciler saldırıya uğramaktadır.

Son olarak aylardır iktidar yanlısı medya organlarının yazarları tarafından açıkça dayak ve ölümle tehdit edilen üyemiz Ahmet Hakan, dün gece korumasıyla birlikte saldırıya uğramış ve hastaneye kaldırılmıştır. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü hedef alan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Ahmet Hakan’a yönelik tehditlerle ilgili bugüne kadar seyirci kalan ve görevini yerine getirmeyen İçişleri Bakanlığı’nı görevini yapmaya, gözaltına alındığını öğrendiğimiz saldırganların kimliklerini açıklamaya davet ediyoruz.

Bağımsız ve bağlantısız gazetecilerin her türlü baskıya rağmen görevlerini yapmaya devam edeceğini tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

BASIN KONSEYİ: (AHMET HAKAN'A SALDIRI) SİYASİ İKTİDARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Basın Konseyi,  Hürriyet Gazetesi Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili açıklamasında, "Basın özgürlüğü derken, can güvenliğimizin olmadığı bir noktaya geldik. Çok ciddi endişeliyiz" diyerek siyasi iktidarı göreve çağırdı.

Basın Konseyi'nin açıklaması şöyle:

"Son zamanlarda medyaya yönelik baskılar, siyasilerin ve bazı köşe yazarlarının, “Onun tırnaklarını da dişlerini de sökmesini biliriz”, “İstesek sinek gibi ezeriz” şeklindeki ifadeleriyle güçlenen bu saldırılar, kabul edilemez.

Bu çirkin tavırlar gözdağıdır, basına hiza verme çabalarıdır.

Gece geç saatlerde televizyon programını tamamlayarak, evine dönmeye çalışan gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırı aslında; insan haklarına, demokrasiye, basın-ifade özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına yapılan alçak bir saldırıdır.
Üzerlerinde devletin can güvenliğini hissetmeyen gazeteciler, bugün her açıdan özgür değildir. Bir milletvekilinin, Hürriyet Gazetesi binasının önüne giderek olay yaratıp gazetecilere gözdağı vermesini, siyasi iktidarın ciddiye almadığını gördük.

Bu ortamların yaratılmasına izin verirsek, bazıları da üzerine vazife çıkarıp mafya tarzı saldırılara geçer. Şunu açıkça söylemek zorundayız:

Siyasi iktidar, ülkeyi yönetendir. Bu nedenle yaşanan bu durumun sorumluluğu doğrudan siyasi iktidarındır. Hükümeti, İçişleri Bakanlığı'nı, Valileri, vandalizme dur demeye çağırıyoruz. Bunlar şiddettir.

Caydırıcı önlemler alınmadığında da şiddetin egemenleştiği görülür. Bugün Ahmet Hakan’ın kaburga ve burun kemikleri kırıldı. O’nu koruyamadık… Sıranın kime geleceğini bilmiyoruz. Başta siyasi iktidar olmak üzere, tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz.

Gözdağı veren saldırılar gerçek gazetecileri korkutmaz, yıldırmaz. Gazeteci Ahmet Hakan'a, Hürriyet Ailesi'ne ve tüm medya dünyasına geçmiş olsun diyoruz." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Taştekin: IŞİD’e vurulacak darbeyi Erdoğan ve Davutoğlu önlüyor

SONRAKİ HABER

Doç. Dr. Seda Altuğ: Suriyelilerin sesini duyurmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa