30 Eylül 2015 09:37

Faysal Sarıyıldız, HDP'li vekillere 'ulan' diyen kaymakama yanıt verdi

Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe, ilçede yaşanan çatışmalara dair sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla HDP'li vekilleri hedef gösterip, hakaret etti.

Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 25 Eylül günü yaşanan çatışmalar sırasında 4 sivilin polislerce katledilmesine dair, Kaymakam Kadir Güntepe, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda HDP'yi hedef gösterip, partinin vekillerine hakaret etti.

HPG gerillaları ile asker ve polis arasında yaşanan çatışmalardan HDP'yi sorumlu tutun Kaymakam Güntepe, Twitter hesabından attığı tweetlerle etiketlediği HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve HDP Şırnak milletvekilleri Ferhat Encu ve Faysal Sarıyıldız'ı açık açık hedef gösterdi.

Kaymakam Güntepe, yaşanan çatışmaya atıfta bulunduğu paylaşımlarında "Bu kalleş saldırı sonucu hala 'Barış istiyoruz', 'İnsan hakları istiyoruz', 'Siviller katlediliyor' naraları atanlara bir çift sözüm var" diyerek üst üste paylaşımlarda bulundu.

Paylaşımlarında çatışma izleri ve anlarına dair bazı fotoğrafların yanı sıra bazı kırşkırtıcı ve manipülatif fotoğraflar da paylaşan Kaymakam Güntepe, 10 madde halinde attığı tweetlerin sonucusunda "İYİ DİNLEYİN! NE KADAR YAKARSANIZ YAKIN NE KADAR YIKARSANIZ YIKIN NE KADAR SIKARSANIZ SIKIN #BÖLDÜRMEYECEĞİZ ULAN!" yazdı.

ÖLDÜRÜLEN SİVİLLERDEN BAHSETMEDİ

Paylaşımlarında HDP eş genel başkanlarını ve vekilleri Beytüşşebap'taki çatışma ve ardından asker ve polislerin sivillere yönelik katliamının sorumlusu olarak göstermeye çalışan Kaymakam, Setkar köyünde askerlerin havan topu atması sonucu 3 yurttaşın yaşamını yitirmesi, polisler tarafından öldürülen ambulans şoförü, asker ve polislerin saldırısı sonucu yakılan ve yıkılan evler hakkında ise tek kelime etmedi.

Polisin açtığı ateş sonrası yaşamını yitiren ambulans şoförü Şehmuz Dursun'un Kaymakam Kadir Güntepe'nin emriyle çatışma alanına gitmek zorunda kaldığı ve polislerce sıkılan kurşunlar sonucu hayatını kaybettiği tanık anlatımlarının yanı sıra ilçede inceleme yapan kitle örgütlerince hazırlanan raporlara da yansımıştı.

FAYSAL SARIYILDIZ: CESARETİN VARSA GEL BİRLİKTE DOLAŞALIM!

Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe'nin açıklamalarına yanır HDP Şırnak Milletevekili Faysal Sarıyıldız'dan geldi. Sarıyıldız Twitter hesabından şunları yazdı:

"1- @kadirguntepe Yakılıp-yıkılan Beytüşebap'ın kaymakamı olarak şahsımı da etiketleyerek, itham-iftira-çarpıtma içeren twetler atmışsın!.

2- Ceberrut bir hükümetin şiddet-vahşet mekanizmalarını arkasına alıp ahkam kesmeden önce sende bir dinle! 

3- Kaymakamı bulunduğun ilçede sivil insan sayısından daha fazla asker ve polis konumlandırılmış durumda. 

4- AKP'nin iktidar hırsı nedeniyle önüne geçemediğimiz bu savaşta her türlü sivil katliamını kınadık-kınıyoruz @kadirguntepe

5-Tüm bir halkı terörist gördüğünüz içinmi evlerine düşen askertopu nedeniyle ölen Ahmet,Alya ve Behçet Temel'i es geçiyorsnz @kadirguntepe

6- Kürt-yurtsever-demokrat olduğu için mi polis noktasında katledilen ambulans şoförü Şehmus Dursun'dan söz etmiyorsun? @kadirguntepe

7- yada sağlık bakanı gibi altında kalmamak için mi çarpıtıyor yada suspus kesiliyorsunuz. Çünkü siz tehditle çağırmıştınız 
@kadirguntepe

8- 25 Eylül'de iki vekil olarak Dursun'un ailesiyle hastanede bulunurken halkla birlikte polisin terörüne maruz kaldık @kadirguntepe

9- Hastane koridorunda silahlar sıkıldı, tartaklandık, hakarete uğradık. Mobesse kayıtları sökülüp götürüldü. @kadirguntepe

10- Kaymakam, saat 15:00-15:30 kamera kayıtlarını ortaya çıkarsana. Yoksa sana göre de polis, her türlü terörü estirebilir mi?
@kadirguntepe

11- Dağaltı köyünde, daha bu gece Hakkı ve Necmettin Aşkan isimli siviller, evlerinde havan topuyla ağır yaralandı. @kadirguntepe

12- yakılıp yıkılan evlerden, dükkanlardan, camilerden ve ormanlardan sözetmiyorum bile. 

13- Cesaretin varsa gel! Beytüşşebap sokaklarında beraber dolaşalım. Bakalım,tek bir yurttaştan hayır duası alabilecek misin?  @kadirguntepe

14- ALAMAZSIN.Çünkü Beytüşşebap halkı canına kastedenin kim olduğunu bilir. @kadirguntepe

15- Kaymakam, seninle uzatmayacağım, herkesten özürdileyerek bu kareleri paylaşmak zorunda kalacağım

16- Biri asker, biri gerilla cenazesi. Bir tarafta halk bir tarafta asker var. Bakalım kim yitirmiş insanlığını. YETER BE! 

17- Halkımız, yüreğindeki kor acıya rağmen egemenlere ve memur takımına insanlığı öğretmeye devam edecektir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HAK-PAR: Seçimlerden çekilmedik, 78 ilde adaylarımız var

SONRAKİ HABER

Ege'de mültecileri taşıyan bot battı: 2 ölü, 11 kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...