01 Ekim 2015 00:50

Facebook paylaşımı yüzünden PKK'li ilan edilerek öldüresiye dövüldü

Artvin'in Hopa Belediyesi'nde çalışan Kemal Karataş, kişisel Facebook sayfasından paylaştığı sarı, kırmızı ve yeşil renklerdeki sandalye fotoğrafı yüzünden terörist ilan edilerek öldüresiye dövüldü.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Hopa Belediyesi'nde İşkur'a bağlı olarak park bahçe biriminde çalışan Kemal Karataş mesai bitiminde çay içmek için oturduğu kafede PKK'li olduğu gerekçesiyle linç edilmek istendi. 2014 yerel seçimlerinde Hopa'ya bağlı Sundura'da AKP için seçim çalışmaları yürüttüğünü söyleyen Karataş, olay günü kendisine saldıranların AKP ilçe teşkilatından olduklarını iddia etti.

'POLİS İZLEDİ, MÜDAHALE ETMEDİ'
Karataş 21 Aralık 2014 tarihinde iş çıkışında çay içmek için bir kafeye oturduğu sırada 7 kişinin saldırısına uğradığını şu sözlerle ifade etti: "Mesai bitmeye yakın bir abimizin kafesine oturdum çay içiyordum. O sırada Belediye Encümeni Reşit Çelik, AKP Hopa İlçe Başkanı'nın sağ kolu ve aynı zamanda Belediye Encümeni Serkan Yavuz'un kardeşi olan Selçuk Yavuz, Orta Hopa Muhtarı Turgut Adalı şahıs ve yeğenleri çete kurup çay içtiğim yere gelip saldırdılar. Kendimi korumak için kafenin içine girdim. Kafenin sahibi bir yandan saldırı için gelenleri tutmaya çalışıyor, bir yandan da polisi arıyordu. Ancak polis karşı kaldırımda olmasına rağmen müdahale etmedi. Sonunda 'Bu adam PKK'lıdır teröristtir' diye kafeye girdiler ve vurmaya başladılar. Öldürücü darbelerden şuurumu kaybetmişim gözümü hastanede açtım."

'DAVACI OLMAMAM İÇİN RÜŞVET TEKLİF ETTİLER'
Karataş, saldırıya uğradığı gece AKP Hopa İlçe Başkanı İlyas Güven'in acil doktorunu arayarak raporu düşük vermesi yönünde baskı yaptığını iddia ederek doktorun üzerindeki siyasi baskıyla yalnızca 3 gün rapor verdiğini ifade etti. Karataş, olayın kapanması ve şikayetçi olmaması için belediyede kadrolu sendikalı olarak işe alma teklifinde bulunduklarını söyleyerek, "İşi kabul etmeyince para teklifinde bulundular. Onurumu ve gururumu satmam diyerek reddettim. Bunun üzerine eşim Sabiha Karataş'a 'Para verdik, iş verdik istemedi ölmek mi istiyor' şeklinde tehditlerde bulunmuşlar" dedi.
8 aydır AKP Hopa ilçe başkanının baskısıyla mahkeme açılmadığını belirten Karataş, "Her ne hikmetse dava açıldı ama basit yaralamadan. Mekan basmak, planlı çete kurup öldürmeye teşebbüs etmek nasıl basit yaralama oluyor" diye sordu.

1 YILDIR İŞ BULAMIYOR
Olayın ardından belediyedeki işinden de olan Kemal Karataş, 1 yıldır iş bulamadığını söyledi. Karataş, "Çok yere müracaat ettim fakat ilçe başkanı müdahale ediyor iş bulmama. Kimse iş vermiyor. 2 tane çocuğum var. Aç kaldık, işsizim, psikolojim bozuldu. Hükümet zenginlere çalışıyor, fakirleri köleleştirip zenginlere seni mecbur bırakıyor. Adalet diyoruz ama ne bileyim Allah yardımcımız olsun" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bismil'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

CHP, Seçim Bildirgesini Ankara'da açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...